CAMPIONAT D'ESPANYA I DE CATALUNYA D'AUTOCRÒS
MOLLERUSSA, 31 de Maig i 1  de Juny de 2008
http://www.tresinasport.com

 

El passat cap de setmana del 31 de maig i 1 de juny de 2.008 es va disputar la 3ª prova puntuable pel Campionat de Espanya de autocross i quarta puntuable pel Campionat de Catalunya de autocross al circuit de Mollerussa. Tot i que s'esperava molta pluja, la veritat es que al final ens va respectar i, fins i tot, va ajudar amb la seva aparació el dissabte abans de començar els entrenaments, deixant un circuit en molt bon estat que va fer gaudir d'alló més als pilots. La proximitat d'aquesta cursa amb l'anterior de LLeida va fer que alguns pilots de turismes no acudissin a la cita i deixant alguna graella un pèl buida. En tot cas es varen veure curses molt entretingudes que varen fer gaudir als espectadors d'alló més.

Els entrenaments es varen disputar el dissabte a la tarda, i en Vicente de la Torre va marcar el 4art millor temps posant de manifest la seva evolució i adaptació al nou peugeot 205, i en David Boltà, afectat per problemes amb la bomba de gasolina, es classificava en 9ena posició d'un total de 15 inscrits. La "pole" se la va emportar en Joan Soldevila amb molta autoritat, demostrant que cada dia millora al volant del seu potent citröen saxo.

A mitja tarda es duia a terme la 1ª classificatòria a on en David es veia obligat a abandonar per avaria mecànica. Aquest fet el perjudicaria, i molt, de cara a les mànigues a disputar diumenge.  En Vicente, després de disputar una gran cursa, es veia superat a la darrera volta per dos pilots i entrava en 4º posició.

El diumenge al matí, en David sortia desde la darrera fila de la graella i la manca de poténcia que encara evidencia el nou peugeot 206 no li permetia remuntar posicions, entrant en 6é lloc. Aquest fet, juntament amb l'abandonament de la cursa del dissabte, va provocar que el David no entrés entre els 12 millors classificats i no pogués disputar la final de diumenge. Per altre banda, en Vicente tornava a fer una bona màniga i entraria en 3era posició.

Les finals es van disputar al voltant de les 12.30 del diumenge i en Vicente sortia desde la segona fila de la graella. Va executar una bona sortida i es col.locaria just per davant del "poleman" Soldevila que es va quedar "clavat". les primeres voltes de la final varen ser un frec a frec entre varis pilots, però ben aviat es feien 3 grups. el primer format per Barcons, Sirvent i Serrat, un segón format per en Vicente de la Torre i Joan Soldevila i el tercer format pels 7 pilots restants. En Vicente va aguantar a j.Soldevila al darrera fins a mitja cursa, pero la major poténcia del saxo li permetia avançar a en Vicente, que passaria a la 5ena posició, lloc que ja no abandonaria fins al final. La victòria va ser per a en Joan Serrat, seguit d'en Sirvent i en Barcons.

Amb aquesta 5ena posició final, en Vicente agafa 10 punts més de cara al Campionat.

A la Divisió II, nova i treballada victòria d'en Joan Salichs que no va donar opcions a cap del seus rivals, doncs tot just arrencar a la final, es va "escapar" d'en Jesús .Molas, el qual entraba segón, just davant del pilot vasc Asier Oiarbide.

A la Divisió I, victòria per en Salvador Fugardo, després d'avançar al seu germà Manel a la 3era volta per culpa d'un "trompo". En 3era posició entrava el peugeot 206 wrc del pilot Antonio Garcia.

A la Divisió IV, coneguda com "car cross", treballada victòria d'en Santi Montalbán, seguit d'en Joan E.de Maria i de S.Bello, en una competida final.

Properament publicarem resultats definitius, aixió com les classificacions oficials de la cursa i del Campionat d'Espanya.

PRÈVIA CURSA

LLISTA INSCRITS

HORARIS CURSA

CIRCUIT MOLLERUSSA

 

TORNAR