CAMPIONAT D'ESPANYA I DE CATALUNYA D'AUTOCRÒS
MOLLERUSSA, 2 i 3  de JUNY de 2007
http://www.tresinasport.com

Els passats 2 i 3 de juny de 2.007 es va disputar la 4ª prova puntuable pel Campionat de Catalunya d'autocross al circuit de Mollerussa. En aquesta ocasió, també era puntuable pel Campionat d'Espanya de la especialitat. Tresina Sport hi va acudir amb els seus tres pilots i el dissabte al voltant de les 9 del matí, passaven les verificacions administratives i técniques sense cap tipus de problema. El circuit "Parc de la Serra" no va aguantar bé les primeres séries del dissabte, obligant a la organització a regar moltíssim per a evitar que es degradés més del compte. Això va deslluïr algunes séries d'entrenaments amb el conseqüent perjudici per als pilots.

Al voltant de les 16.00hrs, es donava la sortida als entrenaments oficials, amb un gran desconcert per les possibles errades de cronometratge. Jordi Boltà marcava el 3er millor temps, David Boltà el 9é i Vicente de la Torre el 10é.

A la primera màniga, cómoda victòria per a en Jordi seguit d'en David. A la série "b", en Vicente de la Torre entrava en 5ena posició.

El diumenge al voltant de les 9hrs. del matí, es disputaria la segona mániga. A la serie "a", segona posició per a en Jordi Boltà, darrera d'en Joaquim González, i a la série "b", tercera posició per a en V.de la Torre i 4a per a en David Boltà.

Tots aquests resultats confeccionaren la graella de la final, a on Jordi Boltà partia desde la primera fila de la graella i en David i en Vicente desde la tercera. En Jordi realitzava una excel.lent sortida que li permetia marxar en solitari. En David també sortia molt bé i conseguia remuntar vàries posicions fins a colocar-se 5é i en Vicente es col.locava 7é provisionalment. Quan en David pressionava a en F.Busquets, afectat per algun problema i a en J.Gonzàlez, es va veure afectat per un problema a l'embragatge del seu vehicle que el deixava sense poder engranar cap marxa, havent de parar el cotxe per posar un marxa i així poder finalitzar la cursa. en Vicente intentava acostar-se a en Joel Guerrero però no ho va aconseguir, entrant a la línea d'arribada en 5ena posició final. mentrestant en Jordi Boltà rodava completament sol, GUANYANT LA CURSA SENSE PALIATIUS!. Aquest resultat l'afiança encara més al capdavant de la classificació del Campionat de Catalunya i li retalla alguns punts a en J.Brutau a la classificació general de turismes.

A la Divisió II (vehicles fins a 2.000cc), vitctòria per a en Carles Cànovas després de realitzar una gran cursa, tot i haver ser avançat per en Daniel Villanueva, el qual va guanyar la cursa però va ser exclós per no fer cas de les indicacions dels oficials de cursa, seguit d'en Josep Brutau que, sortint desde el fons de la graella va aconseguir remuntar posicions fins a colocar-se quart. Quan faltaven dos revolts per acabar la final, feia una gran maniobra i avançava a en Toni Cànovas i a en Joan Salichs, que entraba tercer i completava així el pòdium.

A la Divisió I gran victòria per a en M.Fugardo amb el seu espectacular 205 T16, seguit d'en Jaume Vilalta amb peugeot 206 WRC i d'en J.M.Diego amb Daewoo Proto.

La Div. IV (car cròss) va ser la categoria més nutrida, amb 54 participants dels quals només 48 varen passar dels entrenaments. Les séries classificatòries varen ser lluites encarnissades, amb victòries per a en Ibai Iglesias, Carlos Villanueva, Marc Batlle, Alberto Aznar, Delfí Lahoz i Albert Montalban. A la 2ona mániga, disputada el diumenge al matí, concretament a la tercera sèrie, hi va haver un toc que va deixar fora de cursa a en J.Vinyals. El seu vehicle quedava al bell mig de la corva i els comissaris ensenyaven les banderes grogues que OBLIGA als pilots a reduïr la veloctat. Aquest extrem només el compliren en Marc Batlle i Oscar de Prado, doncs els demés pilots passaven a fons, inclús impactant contra el vehicle averiat. Els comissaris de cursa, varen penalitzar a 10 pilots per conducció antiesportiva en pista. Esperem que aquesta decisió serveixi de precedent i es comenci a complir, d'una vegada per totes, el reglament, tant per part dels pilots, com per part de la Organització de les curses, per així evitar situacions com aquestes.

Aquest fet va retrassar, i molt, la final "b" de car cròss, la qual es va disputar un cop acabada les finals de turismes. Aquesta final "b" va ser delirant, doncs es varen veure volcades, topades avançaments impossibles i conductes realment temeràries, però permetia als 3 primers classificats accedir a la final "a", entre els que es trobava el Campió d'espanya i Catalunya Jordi Casas.

A la final, victòria força còmode per a en Delfí Lahoz, seguit d'en Marc Batlle i d'en Sergio Ortega.

Classificació final Divisió IV Car Cross Classificació Campionat*
1. Delfí Lahoz Speed Car Xtrm 8.16 1. Jordi Casas 74 Punts
2. Marc Batlle Speed Car Xtrm 8.18. 2. Marc Batlle 74 Punts
3. Sergio Ortega Demon Car 8.18. 3. Ernest Planas 59 Punts
4. Marc Roma Semog 8.33. 4. Silvestre Ginferrer 36 Punts
5. Antoni Calm Demon Car 8.37. 5. Sergio Ortega 33 Punts
Classificació final Divisió II A 1600 Classificació Campionat*
1. Jordi Bolta Peugeot 205 GTI 8.56. 1. Jordi Bolta 85 Punts
2. Marc Barcons Citroën Saxo 9.02. 2. Vicente LaTorre 60 Punts
3. Joaquim González Citroën Saxo 9.10. 3. Marc Barcons 55 Punts
4. Joel Guerrero Peugeot 205 Rally 9.13. 4. Joel Guerrero 42 Punts
5. Vicente LaTorre Peugeot 205 GTI 9.15. 5. Ferran Vilamitjana 40 Punts
Classificació final Divisió II 2000 Classificació Campionat*
1. Carles Cánovas Honda Cívic 9.19. 1. Josep Brutau 92 Punts
2. Josep Brutau Opel Corsa 9.19. 2. Julian Rey 46 Punts
3. Joan Salichs Seat Ibiza 9.20. 3. Carles Cánovas 44 Punts
4. Toni Cánovas Opel Astra 9.20. 4. Toni Cánovas 42 Punts
5. Joan Serrat Opel Kadett 9.32. 5. Jordi Costa 42 Punts
Classificació final Divisió I 4x4 Classificació Campionat*
1. Manel Fugardo Peugeot 205 Prot. 8.34. 1. Salva Fugardo 17 Punts
2. Jaume Vilalta Peugeot 206 WR 8.36. 2. Manel Fugardo 13 Punts
3. Antonio García Peugeot 206 WR 8.51. 3. Jaume Vilalta 11 Punts
4. Juan Cano Seat Leon 9.23. 4. David Fugardo 9 Punts
5.       5. Antonio García 7 Punts
Classificació Monoplaces* Classificació Turismes*
1. Jordi Casas 74 Punts 1. Josep Brutau 92 Punts
2. Marc Batlle 74 Punts 2. Jordi Bolta 85 Punts
3. Ernest Planas 59 Punts 3. Vicente LaTorre 60 Punts
4. Silvestre Ginferrer 36 Punts 4. Marc Barcons 55 Punts
5. Sergio Ortega 33 Punts 5. Julian Rey 46 Punts

*Classificació provisional a l’espera dels resultats oficials

CLASSIFICACIONS ENTRENAMENTS I  FINALS (manca la final de la IIA)

IMATGES CURSA: (cedides per www.offroad.cat) 1    2    3    4    5    6    

PRÈVIA CURSA

LLISTA INSCRITS (pdf)

CIRCUIT MOLLERUSSA

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL CAMPIONAT

 

TORNAR