CAMPIONAT D'ESPANYA D'AUTOCRÒS
MIRANDA DE EBRO, 6 i 7 de Setembre de 2008
http://www.tresinasport.com

El passat cap de setmana es va disputar la cinquena prova puntuable pel Campionat d'Espanya d'Autocross al circuit de Miranda de Ebro. Tal i com ja havíem anunciat, Tresina Sport hi va acudir amb en David Boltà i en Vicente de la Torre. Degut a problemes d'última hora per a algún dels participants de la Divisió IIA, finalment varen ser 16 els equips participants a la Divisió IIA.

El dissabte al voltant de les 15.30 de la tarda es va donar el tret de sortida de la cursa amb els entrenaments, els quals varen anar prou bé, tot i que tant en David (6é) com en Vicente (7é), quedaven, al igual que la resta de pilots, a  ¡¡¡ més de 2 segons !!! del "poleman" Marc Barcons, el qual marcava un temps impressionant.

A la 1ª màniga classificatòria, en David, després d'una bona sortida, va veure com un parell de tocs i alguna maniobra "un pèl irregular" d'algún dels pilots locals, el relegava a la 4ª posició a la segona volta de la cursa, lloc que ja no abandonaria fins al final. En Vicente de la Torre, per la seva part, feia una bona cursa i entreva en 3era posició. Tot just després de acabar la maniga, en Vicente patiria una avaria al diferencial del seu peugeot 205 que vàrem intentar reparar, però no va ser possible, doncs s'hi va afegir un trencament a un suport del motor que faria que hagués de abandonar la cursa. Una auténtica llàstima, doncs tenia un ritme de cursa molt bo que, de ben segur, el diumenge l'hagués portat a posicions capdavanteres.

El diumenge al matí, al voltant de les 9, es disputaríen les 2ones classificatòries, a on en David mantindria una dura pugna amb el pilot de referència asturià Yonnifer Vigil, al qual no va poguer passar però si rodar al mateix ritme durant les 6 voltes de la màniga, entrant en segona posició final, tot i haver rebut un fort impacte d'una pedra al vidre del peugeot 206 que el deixaria amb una visibilitat molt reduïda per a la final.

Amb els punts obtinguts en ambdues mànigues, en David es situava el segona fila de la graella de sortida de la final, just al darrera de M.Barcons, el pilot local D.Urbán, en Y.Vigil i just al costat del Mallorquí G.Bibiloni. Després d'una bona sortida, en David es situava tercer al primer revolt, però a la segona corva es veia superat per l'interior per M.Barcons. El ritme de cursa era força elevat i a la quarta volta, el peugeot 205 de D.Urbán cedia a la duresa del terreny, fet que situava a en David en tercera posició, seguit de molt aprop d'en Jordi Sirvent. El fet de portar el vidre trencat i el fang acumulat, feia que en David es guiés la majoria de revolts per l'estela d'en M.Barcons i no podía anar al ritme desitjat que, sens dubte, l'hagués portat a presionar al segón classificat. En David va anar mantenint la distància amb en J.Sirvent fins al final de la cursa, entrant en Tercera posició final, just darrera de Y.Vigil i d'en M.Barcons. Un excel.lent resultat i, sobretot, la satisfacció de veure que el seu peugeot 206 va millor cada dia.

Però aquí no va acabar tot. Un cop feta la entrega de premis per les autoritats local i el President de la Federació Espanyola de Automovilisme, el Sr.Gracia, quan els tres primers classificats es dirigien al parc tancat, els hi va ser notificat que els comisaris esportius havíen pres la determinació de fer una verificacións d'ofici, és a dir, sense cap denúncia per part de cap concursant, i va ser, ni més ni menys que comprobar la cilindrada dels cotxes, es a dir, aixecar la culata !!!!! . Aquest fet va fer encendre els ànims a tots tres classificats, doncs en una especialitat que no hi ha premis en metàl.lic significatius, a més de 500 kms. de casa, és una mala passada que es podíen haver estalviat. Després d'una estira i arronsa, tant en M.Barcons com en Y.Vigil, varen arrencar els seus turismes i varen sortir del parc tancat, fet que va encendre més els ànims dels comissaris. En David, conscient de que no es pot fer, no va tocar el seu cotxe. Un cop acabades les curses, en una nova reunió dels tres primers classificats amb una persona vinculada a la Federació Espanyola, la qual mereix la més absoluta confiança nostre, varem acordar parlar amb els Comisaris Esportius i accedir a realitzar la verificació. Davant aquest fet, en David va ser citat pels comissaris i li varen notificar que si no es realitzava podria portar una sanció adicional a la eliminació de la cursa. En David va accedir i va començar a desmuntar el motor (Gràcies Vicente, Alex i a en Josep Prims). Quan ja estàvem acabant de desmuntar-lo, ens vàren dir que als dos primers classificats NO els hi permetíen verificar i que quedaven exclosos i a expenses d'una posterior sanció. Aquest fet va fer enfadar més encara a en David, doncs si va accedir va ser per arreglar el tema i al final, va ser l'únic que va desmuntar el motor del cotxe. La verificació va ser tota correcte i, com a conseqüéncia d'aquest fet, va ser declarat GUANYADOR de la cursa de Miranda de Ebro, tot i sortir com a principal perjudicat, doncs la proximitat de la propera cursa d'Alcañiz, no li dóna gens de marge per a tornar a muntar i a posar a punt el cotxe.

Fets com aquest, que es poden entendre en altres especialitats a on hi ha molt en joc, sobretot diners, són els que fan repensar a tornar a sortir a fer el "Campeonato de España", doncs no ténen cap mirament. A la consulta de que perquè s'havia pres la decisió de fer aquesta comprobació, la resposta rebuda va ser. "Esta mañana nos hemos levantada y a las 9 hemos decidido que hoy se verificaria la cilindrada de la tres primeros clasificados de la División IIA ", com aquell que decideix que avui comprarà l'Sport en lloc del Marca, sense importar si vens de 500 kms, que de aqui 2 setmanes hi ha una nova cursa, que no som professionals del motor, sense tenir en compte que tornar a muntar i posar a punt el cotxe pot costar uns 1000€...en resum, una vergonya.

A tot això, hem d'afegir que si un pilot decideix fer una reclamació per verificar a un altre, he de dipositar una fiança económica important i, si no te raó, perd l'import dipositat. Crec que el reglament hauria de defensar també al pilot i que, com a mínim, en cas de que els comissaris no detectin cap irregularitat, la Federació hauria d'indemnitzar al pilot. Llavors, segurament, no decidirien verificar capritxosament sense una sospita fundada.

A la Divisió II, nova victòria per a en Joan Salichs que segueix intractable, seguit d'en Josep Prims, tot mi haver volcat el dissabte i de Alberto Enriquez.

A la Divisió I, victòria per a en Salvador Fugardo, seguit del seu germà Manel i d'en José Mª Diego, que entraba en 3ª posició.

A la Divisió IV (car cross), nova i competida cursa que va ser guanyada per un rapidissim Joan E. De Maria, seguit d'en Jordi Puigvert i d'en Ivan Ares.

   

COMUNICAT DE PREMSA FEDERACIÓ ESPANYOLA (RFEDA)

PREVIA CURSA

ENTORN I CIRCUIT MIRANDA

 

TORNAR