www.tresinasport.com
 
2ª CURSA SOCIAL DE VELOCITAT

 

El passat diumenge 4 de Març de 2007 es va celebrar per segona vegada, una cursa de velocitat al circuit "La Pedrosa" de Masquefa, cursa enmarcada dins el Campionat Inter-social Gas a fons-Potarrojos. Tresina sport hi va acudir amb dos vehicles, el peugeot 205 de David Boltà i l'opel corsa GSI d'en Ivan Margarit. La baixa inscripció que va reunir la cursa, clarament perjudicada per la resistencia social de Lleida i el proper inici del Campionat de Catalunya, no va impedir que es veiéssin una curses força entretingudes. Una Organització impecable com ja ens tenen acostumats per part de C.E.Gas a Fons, tant en compliment d'horaris, coordinació de personal i absolutació correcció amb els "banderes" ubicats a cada un dels revolts del circuit.

Als entrenaments, en David Boltà marcava la "pole" per davant de David Cabeza, i en Ivan Margarit quedava en 9ena posició, perjudicat per una manca de poténcia al seu vehicle.

A la primera màniga, bona sortida d'en David Boltà que es col.locava líder provisional, però a la segona volta veia com el seu 205 rally es parava a la "xicane" inferior del circuit amb un problema elèctric. En Ivan seguia amb la seva "batalla" amb el corsa que no aconseguía passar de 4.000 rpm, abandonant a la 4ª volta.

A la segona màniga, en David sortia desde la última posició de la graella. Previ a l'inici de la màniga, es feia una regada al circuit que el deixaria en unes condiciones molt delicades. Una bona sortida permetia a en David superar diversos vehicles, però al primer revolt, una topada múltiple el deixava gairebé en la posició inicial. En tres voltes, en David ja anava segón, intentant "caçar" al líder de la cursa, en D.Cabeza, aconseguint-t'ho a manca de dues voltes per acabar la màniga i guanyant així aquesta semifinal. En Ivan aconseguia acabar la màniga però seguía amb els mateixos problemes que no abandonaria en tota la matinal. Val a dir que les condicions del circuit varen fer que hi haguéssin algunes topades, i va ser justament quan en David doblava a en Ivan Margarit que degut a una desllissada del seu 205, fregués lleugerament el para-cops d'en Ivan. Aquest, al veure que es David podía impactar amb ell, rectificava la seva trajectòria, evitant així mals majors. Aquest fet, va fer que els comissaris esportius de la Federació Catalana d'Automovilisme, totalments inexperts i sense cap tipus de coneixement en aquest tipus de curses, penalitzéssin en David a sortir a la final en darrera posició de nou.

A la final, Bona sortida d'en David, aquest cop sense cap topada, el qual va anar remuntant progressivament fins a col.locarse darrera el líder de la cursa, en David Cabeza , a manca de 4 voltes per acabar, mantenint un interessant frec a frec, però va ser quan en David Boltà es disposava a avançar a en D.cabeza quan el peugeot 205 ¡¡¡s'aturava de nou!!!. Una veritable llàstima, doncs tenia la victòria, amb remuntada desde el fons de la graella inclosa, a l'abast de la mà. En Ivan Margarit va acabar com va poguer i d'aquesta manera, segueix acumulant experiéncia al volant.

La nota alegre del dia la va posar en Xavier Boltà que amb el seu Speed Car va alegrar al públic asistenta la cursa amb un parell de voltes al circuit.

En resum, una cursa entretinguda i plena d'incidents en un circuit que va aguantar força bé el pas dels vehicles, enmascarada només pel poc ofici dels técnics esportius de la Fed.catalana.

CLASSIFICACIONS CURSA

XAVIER BOLTÀ AL PÒDIUM

PREVIA CURSA

TORNAR