CAMPIONAT D'ESPANYA D'AUTOCRÒS
ARTEIXO, 16 i 17 d'Agost de 2008
http://www.tresinasport.com

Els passats 16 i 17 d'Agost de 2.008 es va disputar la 4ª prova puntuable pel Campionat de Espanya de autocross al magnífic circuit de Arteixo (Galícia). Com ja us varem explicar, els integrants de Tresina Sport teníen moltes ganes d'anar-hi pel prestigi de la prova i va ser en David Boltà el pilot que hi va acudir. Val a dir que el circuit d'Arteixo es coneix amb el sobrenom de "la catedral" de l'autocross i, desde aquestes línies, us podem assegurar que és realment així, comptant amb una inscripció de luxe d'uns 140 equips que aplegava als millors especialistes d'Espanya i als rapidissims pilots locals. Val a dir, que durant el cap de setmana, varen acudir al circuit  ¡¡¡més de 6.000 persones !!!!!, un fet que només es produeix en terres gallegues.

Recordem que, habitualment, es disputen les curses en 4 categories ó divisions, la IIA (vehicles fins a 1.600cc), la Divisió II (Vehicles fins a 2000cc), la Divisió I (vehicles de mes de 2.000cc i sobrealimentats, els autèntics monstres de l'autocross) i la sempre disputada i competida Divisió IV o car cròss, amb monoplaces amb motor de motocicleta de fins a 600cc.

El divendres a la tarda es varen realitzar les verificacions administratives i tècniques a un pavelló situat al centre de la població, al qual hi varen acudir centenars de espectadors, cosa que ja ens va deixar entreveure l'ambient que es respirava al voltant de la cursa, les quals varen ser passades sense més problemes pel pilot de Sant Esteve Sesrovires.

El dissabte al matí, un cop posicionats al circuit, ens varen adonar de la dificultat d'un circuit espectacular, agressiu i, sobretot, exigent amb el pilot. Al voltant de les 13.30, es va donar el tret de sortida als entrenaments de la Divisió IIA, la qual va reunir un total de 29 equips. En David, després d'haver estudiat el màxim possible el circuit i tenint en compte de que no hi ha possibilitat d'efectuar entrenaments lliures, va sortir amb un cotxe amb una caixa de canvis millorada però diferent i amb un circuit totalment nou que no permet ni la més mínima errada, doncs els talussos del circuit estàn retallats verticalment i, per tant, un mínim toc als mateixos, podria significar l'abandonament de la cursa, tant per avaria com per al perill de volcada, fet que va quedar demostrat al llarg del cap de setmana amb unes 15 volcades en les diferents categories. Després dels 8 minuts d'entrenaments cronometrats, en David es situava a la meitat de la classificació marcant el 16é millor temps. Amb aquest resultat, els integrants de Tresina Sport varem analitzar la situació i varem comentar que l'objectiu del cap de setmana sería entrar a la final del diumenge, a la qual només hi accedien els 12 millors equips.

CLASSIFICACIONS ENTRENAMENTS:          Divisió II-A          Divisió II        Divisió I      Divisió IV (Car Cross)

Donat l'alt número de vehicles, es varan haver de disputar 3 series a cada màniga classificatòria. El dissabte a la tarda es va disputar la primera màniga en la qual ja hi van haver-hi força accidents, inclòs el del "poleman" Mallorquí J.Martorell, el qual veia com el seu citröen quedava totalment destrossat després de tocar un talús a la primera "xicane" del circuit. En David Boltà, després d'una bona sortida i una cursa d'adaptació al cotxe, va poder entrar 3er, tot i estar a punt de volcar el seu peugeot 206 quan ja estava a punt de finalitzar la màniga.

CLASSIFICACIONS 1ª CLASSIFICATÒRIA       Divisió II-A          Divisió II        Divisió I     Divisió IV (Car Cross)

El diumenge al matí, al voltant de les 9 hores, es varen començar a disputar les segones classificatòries. A en David Boltà li va "tocar" una màniga foça bona i després de la bona cursa del dissabte, sortia desde la primera fila de la graella, ocupant el segón lloc al primer revolt, posició que ja no abandonaria fins al final de la màniga, molt a prop del primer classificat però sense poguer avançar-lo.

CLASSIFICACIONS 2ª CLASSIFICATÒRIA       Divisió II-A          Divisió II        Divisió I     Divisió IV (Car Cross)

Un cop acabades les classificatòries, es varen disputar les finals B ó repesques, les quals donaven opció als 2 primers classificats de les mateixes a afegir-ses al grup de 10 pilots que ja s'havien classificat directament per a les finals "A". Gràcies a una excel.lent cursa, en Marc Barcons es va poguer classificar per a la final. La altre cara de la moneda la varen protagonitzar Sirvent, Crespi i, especialment en Joan Soldevila, el pilot de Caldes de Montbuí amb el qual varem compartir viatge, hotels i experiencies al periple Galleg, el qual rodava en 2ona posició quan, a manca de dues voltes, veia com una transmissió del seu citröen saxo es trencava i li barrava el pas cap a la final A.

Al voltant de les 12.30 del migdia es varen començar a disputar les finals. Tot i els bons resultats de les mànigues, en David partia desde la 3era fila de la graella, darrera d'un grup d'excel.lents i rapidissims pilots, inclosos els gallegs, els quals no aixequen peu per res del món. Coneixedor d'aquest fet i sortint per l'exterior de la "xicane", en David va afluixar una mica al veure "volar" al pilot d'Alguaire Joaquim Gonzàlez. Després d'avançar un parell de cotxes, es va situar en 8ena posició, lloc qua ja no abandonaria fins al final, doncs rodava darrera d'en J.Pérez, rapidíssim pilot local que no va dubtar d'utilitzar males arts per evitar l'avançament. Aquest fet, i després de tenir un parell de topades, va fer que en David decidís acabar la cursa amb el cotxe sencer, doncs al cap i a la fi, 4 dels pilots que el precedien participaven amb llicéncia restringida regional de Galícia, i per aquest motiu, tampoc puntuaven pel Campionat d'Espanya. Així dons, en David va saldar la seva 1era participació en terres Gallegues amb un meritori 8é lloc final, donat l'alt nombre d'inscrits i la qualitat dels mateixos. La cursa va ser guanyada pel Català Joan Serrat, dominador de tot el cap de setmana, seguit dels pilots locals Queijo i Lista, del vasc Iturburu i de l'altre Català Marc Barcons.

A la Divisió II, el pilot local Sergio Cancela no va donar cap opció als rivals, dominant la cursa de principi a fi, tot i la perseverància del Campió Català Joan Salichs, que va entrar en segona posició, però sense opcions de guanyar la cursa. El podi va estar completat pel Burgalés Daniel Villanueva. El Català Jesús Molas va entrar en 5ena posició i en Josep Prims va patir una avaria com a conseqüència d'una topada.

A la Divisió I, es varen veure unes curses molt espectaculars, a càrrec dels pilots locals Amador Vidal, amb un MItsubishi Lancer EVO i "Tito" Rodriguez amb un Peugeot 206 Proto, però es varen veure truncades per l'incendi que va patir el segón a manca de 2 voltes per acabar la final. La representació Catalana a la categoría, la Família Fugardó, varen acabar amb un segón lloc per a en Salvador i amb un 7é per a en David.

A la Divisó IV, éxit total de la expedició Catalana, amb una clara victòria per a en Santiago Montalbán, seguit dels locals López i Mosquera, amb en Marc Batlle en 4a posició, en Jordi Casas en 5ena, Joan E. De Maria en 8ena, Jordi Puigvert en 9ena i en Marc Roma en 11ena. Val a dir que en la Divisió IV cada màniga era una auténtica final, doncs amb una llista d'inscrits de 56 equips, només 15 varen entrar a la final.

CLASSIFICACIONS FINALS                 Divisió II-A               Divisió II               Divisió I           Divisió IV (Car Cross)

Amb aquest resultat, en David puja fins a la 4a posició provisional del Campionat d'Espanya d'Autocross, a la espera de la propera cursa que es disputarà a MIranda de Ebro (Burgos), els propers dies 6 i 7 de setembre.

PRÈVIA CURSA

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL CAMPIONAT ESPANYA

LOCALITZACIÓ CIRCUIT

 

TORNAR