CAMPIONAT DE CATALUNYA D'AUTOCRÒS
AMER, 18 DE NOVEMBRE DE 2.007

El passat diumenge 18 de novembre de 2.007 es va disputar la vuitena i darrera prova puntuable pel Campionat de Catalunya d'Autocròs al Gironí circuit d'Amer. Baixa inscripció a les categories 1.600cc i 2.000cc (7 i 11 equips), i força bona, encara que amb menys equips dels habituals a la categoria car cross, amb 20 equips que es presentaven al meeting.

Els entrenaments varen transcorre amb total normalitat, amb el campio de la categoria a la pole, seguit d'en Joan Soldevila, Francesc Busquets i David Boltà en 4ª posició. En Vicente de le Torre, seguint amb la mala ratxa que l'acompanya en les últimes curses, trencava una transmissió i es calificava en darrera posició, no podent completar ni una sola volta.

 

A la primera màniga, victòria de Barcons, seguit d'en Soldevila, Busquets David Boltà i Vicente de la Torre, en una maniga sense gaire història, doncs es varen mantenir les posicions aconseguides a la sortida.

A la segona màniga, bona sortida d'en David Boltà, que avançaba en F.Busquets al rasant i es col.locaba tercer, darrera d'en Soldevila i pressionat per Busquets, el qual cometia una errada i colisionaba amb el talús, trencant el radiador del seu peugeot 106. en Vicente de la Torre entraba en 4ª posició.

La final seria una repetició de la segona màniga, però amb la diferéncia de que en David va estar lluitant durant les 8 voltes cos a cos amb el Joan Soldevila, tot i la major poténcia del citroen saxo d'aquest impedia qualsevol intent d'avaçament tot i que en més d'una ocasió va estar ben aprop d'aconseguir-ho, entrant en 3ª posició final i aconseguint un nou pòdium.  En Vicente va haver d'abandonar, un cop més, per problemes a la caixa de canvis del seu peugeot 205, tancant així la temporada.

A la classe II (vehicles fins a 2.000cc), nova victòria d'en Joan Salichs, per davant d'en Josep Brutau, el qual remuntava desde la darrera posició de la graella després de l'abandonament de la segona màniga. Val a dir que en Brutau, tot i haver guanyat la categoria a la cursa de Tàrrega, tenia pendent adjudicar-se el títol absolut de turismes, i gràcies a la remuntada de la final, també s'ha proclamat Campió de Catalunya de Turismes per davant de Marc Barcons, el qual li va retallar gran part de la diferéncia que li portava Brutau abans de començar la cursa, però no els suficients punts com per guanyar-lo.

A la Dic. IV, car cross, el títol estava en joc. Es notava la tensió entre diferents pilots, doncs tant en Marc Batlle, que era líder del Campionat, com en Jordi Casas esa situaven just darrera d'en Ernest Planas, el qual aconseguia la "pole" amb un registre excepcional.

Les dues classificatòries eren guanyades per Montalban, Planas i Joan E. de Maria, deixant així tot pendent de decidir per la final. realment la cursa no va defraudar ningú, doncs els quatre pilots mantindrien una aferrissada lluita, amb victòria final d'en Jordi Casas, el qual va fer una cursa excepcional, avançant Montalbán i Planas i adjudicant-se el Campionat amb una autoritat indiscutible. En Marc Batlle, líder fins ahir del Campionat, entraba en 6ena posició, perdent així qualsevol opció d'aconseguir el títol.

Adjuntem algunes imatges publicades pels companys de la web www.offroad.cat de la cursa d'ahir, d'en David Boltà, Vicente de la Torre, pòdium 1600cc, car cross i 2.000cc

 

Tant aviat com tinguem disponibles la classificació definitiva de la Federació Catalana, la "penjarem" a la web.

QUADRANTS RESULTATS COMPLERTS CURSA (pdf)

PRÈVIA CURSA

 
TORNAR