CAMPIONAT D'ESPANYA D'AUTOCRÒS
ALCAÑIZ, 20 i 21 de Setembre de 2008
http://www.tresinasport.com

 

 

Els passats dies 20 i 21 de Setembre de 2.008 es va disputar la sisena i darrera prova del Campionat d'Espanya d'autocross a les instal·lacions de "Motorland" d'Alcañiz.(Teruel). Tresina Sport hi va acudir amb els seus dos pilots, en David Boltà  i en Vicente de la Torre.

Als entrenaments, en Vicente de la Torre marcava el 5é millor temps i en David Boltà el 6é.

A la 1ª màniga, i després d'una bona sortida, en David es veia perjudicat per un impacte al lateral del seu peugeot 206 que el deixava molt malmés per part d'en J.Luis Cano, pilot que habitualment acostuma a "embestir" tot el que se li posa per davant, fet que no va ser sancionat pels inoperants jutges que estaven al revolt. Amb tot això, en David es veia superat per en J.Serrat i per en J.Sirvent, rodant darrera d'ells fins a la finalització de la màniga, entrant en 4a posició. Per la seva part, en Vicente, que prenia part a la 2ª sèrie, feia una excepcional sortida i es col·locava en 1ª posició, rodant a un bon ritme i allunyant a tots els rivals en una cursa que seria l'avantsala d'un bon cap de setmana per a ell.

A la 2ª màniga, que es disputaria el diumenge al matí, en David es va veure afectat per una avaria al varillatge de la caixa de canvis just abans d'apagar-se el semàfor, fet que va fer que s'hagués d'aturar la sortida i fós retirat de la graella. Aquest fet li comportava una penalització que, posteriorment, sería determinant per al desenvolupament de la cursa. En Vicente, realitzava una bona sortida però es va veure superat per en Joan Serrat al final de recta amb una maniobra al límit del reglament, doncs aquest es jugava el títol del Campionat d'Espanya, tot i que, al cap d'unes voltes, patiria una avaria a una transmissió i li deixava el camí lliure a en Vicente, el qual tornava a guanyar la màniga amb tota comoditat.

Amb l'incident de la sortida, en David es veia penalitzat i baixava fins a la 13a posició de la cursa, fet que li va comportar no participar a la Final, doncs segons el reglament, només 12 vehicles hi poden pendre part.

A la final, amb en Vicente a 1ª fila de la graella i en Marc Barcons (que sortia en 1ª posició) aventatjant d'1 punt a en J.Serrat (que sortia desde la 12ª posició), es jugaven el Campionat a una sola carta. Tant aviat com es va apagar el semàfor, en M.Barcons va sortir molt bé i es va col·locar en 1ª posició, seguit d'en Vicente de la Torre. En J.Serrat, en una fulgurant sortida, avançaba 6 rivals de cop i va remuntar fins al 4art lloc, però, una nova avaria al seu peugeot 106, el deixava sense puntuar i, automàticament, proclamaba en Marc Barcons com a nou Campió d'Espanya. En Vicente anaba seguint l'estela de Barcons, tot i vigilant a S.Organero, doncs poc a poc se li va anara acostant pel darrera, tot i que el bon ofici d'en Vicente va fer que no tingués cap oportunitat de avançar-lo, entrant en segona posició final d'una cursa gairebé rodona per al Sesrovirenc.

Al finalitzar la prova, i un cop fet el recompte de punts del Campionat, es va fer l'entrega de trofeus de les "Copes d'Espanya d'Autocross", amb diferents directius de la Federació Espanyola, i altres personalitats de la regió. En David Boltà, va ser un dels premiats com a 3er classificat de la Copa d'Espanya de la Divisió IIA, premi que, per a ell, va significar molt per lo difícil que ha estat la temporada amb el cotxe nou i, particularment, les dues darreres curses plenes d'incidents.

CLASSIFICACIÓ FINAL CURSA DIVISIÓ II-A

Així doncs, el Campionat va quedar aixÍ:

 

1er classificat:  MARC BARCONS PRAT
2ón classificat: JOAN SERRAT CODINA
3er classificat: DAVID BOLTÀ MESTRES

A la Divisió II, la única en la que el títol ja estava decidit a favor d'en Joan Salichs, en Josep Prims i en Jesús Molas es jugaven el sotscampionat i no varen defraudar, mantenint un bon frec a frec durant la final, tot i no haver realitzat una bona sortida cap dels dos. En J.Salichs va tornar a guanyar i refrendar que,a actualment, no té rival a la Divisió II, seguit d'uns sorprenents J.Munné i F.Crespi que entraven en segón i tercer lloc.

CLASSIFICACIÓ FINAL CURSA DIVISIÓ II

Així doncs, el Campionat va quedar aixÍ:

 

1er classificat:  JOAN SALICHS PONT
2ón classificat: JOSEP PRIMS RIBÉ
3er classificat: JESÚS MOLAS CUBERTA

A la Divisió I, es varen veure unes curses força deslluïdes degut a la baixa inscripció enregistrada en aquesta cursa, amb tant sols 5 vehicles a la graella. Tot i amb això, en Manel Fugardo arribava com a líder per davant del seu germà Salvador, amb només 1 pt. de diferéncia, però, per acabar-ho d'arreglar, en Manel patiría una avaria a la caixa de canvis del seu peugeot 205 T16 que el deixaria fora de cursa, "regalant" el Campionat al seu germà Salvador.

CLASSIFICACIÓ FINAL CURSA DIVISIÓ I

Així doncs, el Campionat va quedar aixÍ:

 

1er classificat:  SALVADOR FUGARDO GARCIA

2ón classificat:  MANEL FUGARDO GARCIA
3er classificat: ANTONIO GARCIA ALCAZAR

A la Divisió IV ó car cross, es varen viure unes curses més que emocionants durant tot el Cap de setmana, doncs fins a 5 pilots es presentaven amb opcions matemàtiques d'emportar-se el títol del Campió. El líder fins a la data, en Santiago Montalbán, va veure com se li esfumaven les possibilitats del Campionat al patir una sèrie de problemes als entrenaments i a la 1ª màniga, els quals li varen impedir entrar a la final. la resta de pilots amb possibilitats no varen fallar i es concentraven a les 2 primeres files de la graella del diumenge. Després d'una excel.lent sortida, el pilot Sergio Ortega es situava en 1ª posició, seguit del seu company d'equip Jordi Puigvert i d'en Joan Enric de Maria, posicions que no variarien fins al final de la prova. Varen rodar tots a un ritme altíssim però sense cometre errades i, sobretot menció a la lluita per la victòria dels pilots del l'equip Autopasión.

CLASSIFICACIÓ FINAL CURSA DIVISIÓ IV

Així doncs, el Campionat va quedar aixÍ:

 

1er classificat:  SERGIO ORTGE RUIZ

2ón classificat: JORDI PUIGVERT COSTA
3er classificat: JOAN ENRIC DE MARIA BOSCH

Properament "penjarem" la classificació general oficial definitiva de la Federació Espanyola d'Automovilisme, així com imatges de la cursa i de les entregues de premis.

NOTA INFORMATIVA FEDERACIÓ ESPANYOLA

PREVIA CURSA

LLISTA D'INSCRITS

HORARIS

IMATGE AERIA DE LES INSTAL.LACIONS

 

          

                                    

TORNAR