CAMPIONAT D'ESPANYA D'AUTOCROSS

TEMPORADA 2.008

 

El passat cap de setmana del 5 i 6 d'abril de 2.008 es va disputar la primera prova del  Campionat d'Espanya d'autocross al circuit de "La Ciudad del Motor" d'Alcañiz.(Teruel). Ens havien comentat que les instal.lacions eren noves i que estaven molt bé, doncs desde aquí us podem assegurar que és realment impressionant la infraestructura que s'està duent a terme i que serà un equipament únic al món quan el circuit de F-1 estigui acabat.

Tresina Sport va inscriure 2 vehicles, el peugeot 205 pilotat per en Vicente de la Torre i el nou peugeot 206 pilotat per en David Boltà, els quals varen ser "dipositats" al parc tancat del circuit el divendres al vespre.

El dissabte al matí, al voltant de les 8.30, es varen fer les verificacions per part dels oficials de la Federació Espanyola, i a les 15.00 hores varem començar amb els entrenaments, a on en David Boltà marcaria el 6é millor temps tot i seguir patint els problemes de joventut del peugeot 206 i en Vicente de la Torre marcaria el 11é millor temps, clarament perjudicat per la pols de la segona màniga dels entrenaments.

RESULTAT ENTRENAMENTS DIVISIÓ II-A

A la tarda, al voltant de les 17.00, es va fer la 1ª màniga de la cursa, a on en Vicente entraria en 3era i en David en 5ena posició final, a on ja va detectar els problemes a la caixa de canvis, a la tracció del vehicle i una manca de poténcia a la zona baixa del comptarevolucions, tot i amb això anava agafant dades de cara a coneixer millor el seu nou vehicle.

Al matí del diumenge dia 6, al voltant de les 9, es faria la segona màniga classificatòria, i en Vicente seguia fent bones curses, entrant segón darrera d'en Joan Serrat. En David quedaria retrassat a la sortida i entraria en 6ena posició de la seva màniga.

A les 12.30 del diumenge es donarien tret de sortida a totes les finals del cap de setmana, amb en Vicente de la Torre a segona fila de la graella i en David Bolta a la 4ª. Quan es va apagar el semàfor, en Vicente va fer una molt bona sortida i en David, que no conseguia que el seu 206 arranqués bé, es quedaria en la darrera posició, és a dir, 12é. Al arribar al primer revolt, va haver-hi una topada multitudinària de vehicles, a on es trobava en Vicente, deixant-li el cotxe molt malmés pels dos costats. Mentretant, en David que va poguer veure tot l'embolic de turismes mentre arribava al revolt, entrava per la part exterior, avançant 7 posicions d'una tacada. A la segona volta una errada en una curva, feia que en David es sortís fora de la traçada i es veia avançat per 3 vehicles. En Vicente seguia remuntant i es col.locava en 4a posició provisional. A la darrera volta, un problema encara desconegut feia que el peugeot 205 d'en Vicente es parés al mig de la pista, fet pel qual es va veure avançat pel pilot mallorquí G.Bibiloni i per en David, el qual es col.locava en 5ena posició, lloc que ja no abandonaria fins al final. En vicente, veia com el seu cotxe arrancava de nou i entraria en 7ena posició final. La sorpresa va venir quan un cop acabada la cursa, varen excloure al pilot mallorquí G.Bibiloni per haver avançat amb la bandera groga i era penalitzat amb la pérdua de 3 posicions. Per aquest motiu, doble satisfacció a Tresina Sport, que després d'un cap de setmana molt complicat, va col.locar a en David Boltà en 4ª posició final i a en Vicente de la Torre en 6ena posició final. La victòria de la cursa va ser per a en Joan Serrat, el qual no va tenir cap tipus de oposició durant el cap de setmana, doncs al trencament de la caixa de canvis que va patir en Joquim Gonzàlez, també s'hi va afegir el trencament de l'embragatge d'en Marc Barcons. en segona posició va entrar J.Iturburu i en tercera en Xavier Crespi.

CLASSIFICACIÓ FINAL CURSA DIVISIÓ II-A

A la Div. II (vehicles fins a 2.000cc), victòria inapelable d'en Joan Salichs, actual campió d'Espanya de la categoria, seguit del pilot Josep Prims i del Balear P.Sampol.

CLASSIFICACIÓ FINAL CURSA DIVISIÓ II

A la Div. I (vehicles de mes de 2.000cc), victòria per a el català Manel Fugardo, seguit d'en J.M.Diego i d'Antonio Garcia, en unes espectaculars curses amb vehicles que sobrepassen els 400cv de poténcia.

CLASSIFICACIÓ FINAL CURSA DIVISIÓ I

A la Div. IV (car cross), ens varen oferir, com sempre, unes espectaculars curses, doncs amb una llista d'inscrits de 56 vehicles, només n'accedien a la graela final 15, així que ja us podeu imaginar la competivitat de cada una de les mànigues classificatòries. Topades, trompos, sortides de pista i molts avançaments varen distreure d'alló més el nombrós públic que el diumenge va acudir al circuit. La victòria va ser per a en Sergio Ortega, seguit d'en Jordi Puigvert, el qual hauria marcat la "pole" i guanyat totes les mànigues fins a la final. En 3era posició del podi va quedar Oscar Yrazu.

CLASSIFICACIÓ FINAL CURSA DIVISIÓ IV

Podeu trobar algunes imatges del cap de setmana a l'apartat "ALBUM FOTOGRÀFIC" de la pàgina principal de la nostre web.

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL OFICIAL CAMPIONAT ESPANYA 2008

PREVIA CURSA

IMATGE AERIA DE LES INSTAL.LACIONS

LLISTA INSCRITS

          

                                    

TORNAR