CAMPIONAT DE CATALUNYA D'AUTOCRÒS
VIDRERES, 4 DE SETEMBRE DE 2.005
 

El passat dissabte 3 de Setembre de 2.005, degut a problemes per la celebració de la contra-rellotge de la "Vuelta ciclista a España 2005" es va celebrar la sisena prova puntuable pel Campionat de Catalunya d'Autocròs al Gironí circuit de Vidreres. Tal i com ja vàrem mencionar a la prèvia de la cursa, va ser exigent per les mecàniques, doncs varen haver molts problemes de transmissions durant tot al dia, a més de varies volcades, tant de turismes com de speed-cars.

La norma de invertir les 5 primeres posicions de la graella a la segona màniga, cada dia aixeca més critiques per part dels pilots. El dissabte va haver una "trobada" amb molts pilots de les diferents categories en la qual es va decidir que es sol.licitaría a la Fed.Catalana l'anul.lació d'aquesta mesura que, suposadament, ha de fer que hi hagi més espectacle però que, en realitat, només penalitza als pilots més ràpids.

Els entrenaments de la Classe II-A, en J.Carreras va sorprendre a tothom amb un impressionant temps, superant a en David Boltà en més de 2 segons, el qual es va classificar en segona posició.

La primera màniga, després d'una bona sortida, va ser guanyada per en David Boltà, seguit d'en F.Sala i d'en J.Soldevila. A l'altre sèrie, dura pugna entre en J.Vinyals i en J.Carreras, la qual es va resoldre a favor del segón.

A la segona màniga, i amb la norma de invertir les posicions dels 5 priemrs calssificats en David va sortir desde la segona fila de la graella i es va col.locar darrera d'en Sala i d'en Soldevila però una errada d'en F.Sala va permetre que en David es posés en segón lloc, posició que ja no abandonaría fins al final de la màniga, tot i pressionar molt a en J.Soldevila. A l'altre sèrie, nova pugna entre Vinyals i Carreras que, en aquesta ocasió es va resoldre a favor del pilot d'Olot.

La sortida de la final va estar molt igualada  però en David Boltà es va veure perjudicat per sortir al lloc més enfangat de la graella, abolint així qualsevol possibilitat de sorpendre a les mecàniques superiors d'en Vinyals i d'en Carreras. A final de recta es col.locà en 3era posició. Dutant tota la  cursa, els dos primers s'escapaben a les rectes i en David recuperaba als revolts, però totalment insuficient per intentar avançar-los. Mala sort per en J.Vinyals que va trencar una transmissió del seu Peugeot 106 a 2 voltes del final, cosa que va afavorir, i molt a en David Boltà, doncs d'aquesta manera entraria segón a l'arribada.

La cursa d'ahir va ser molt "neta", doncs tot i que el circuit no va acompanyar gens, no es van veure topades "intencionades" ni joc brut, lo qual és d'agraïr.

Amb aquest resultat, en David Boltà es col.loca en segona posició al Campionat de Catalunya a només  6 pts. del líder, en Jordi Carreras. Estem segurs que d'aqui a final de temporada es veuran autèntiques curses per veure qui s'emportarà el títol.

DIVISIÓ II-A
1
ESC. LLEIDA JORDI CARRERAS PEUGEOT 106
2
ESC. LLEIDA DAVID BOLTA PEUGEOT 205
3
ESC. LA GARROTXA JORDI VIÑALS PEUGEOT 106
4
ESC. LLEIDA FRANCESC SALA PEUGEOT 205
5
ESC. LLEIDA JOAN SOLDEVILA CITROEN SAXO
6
ESC. LA GARROTXA JORDI VIVES OPEL CORSA
7
ESC. LLEIDA CARLES GREBOL OPEL CORSA
8
ESC. MOLLERUSSA JUAN L. CANO PEUGEOT 206
9
ESC. 4 RODES JOAN BONAMUSA PEUGEOT 205

En la classe  II (turismes fins a 2.000 cc), victòria d'un rapidíssim M.González, seguit d'en Joan Salichs que, amb aquesta posició es posa novament de líder del Campìonat. Bona cursa d'en J.Brutau que cada vegada va a més amb el seu Opel Kadett. Cal mencionar l'estrena de la nova "màquina" d'en M.Barcons, un Opel Corsa que, de ben segur, animarà, el Campionat d'aquí a final de temporada.

DIVISIÓ II
1
ESC. LLEIDA MOISES GONZALEZ VW GOLF
2
ESC. LLEIDA JOAN SALICHS VW GOLF
3
ESC. LLEIDA JOSEP BRUTAU OPEL KADETT
4
ESC. LLEIDA ANGEL CAPELLERA SEAT IBIZA
5
ESC. LA GARROTXA JOSEP MASLLORENS OPEL KADETT
6
ESC. MOLLERUSSA JOSEP CHAUME SEAT IBIZA
7
ESC. LA GARROTXA JULIAN REY PEUGEOT 205
8
ESC. LLEIDA MANUEL FUENTES PEUGEOT 205
9
ESC. LLEIDA VICENÇ FABREGA RENAULT CLIO
10
ESC. LA GARROTXA MARC BARCONS OPEL CORSA

En la divisió IV (speed-cars), treballada victòria d'en Marc Batlle que d'aquesta forma retalla 2 pts al actual líder del Campionat, en J.Puigvert que va entrar segón i d'en Jordi Casas, tercer a la provisional del Campionat que no els hi permetrà ni una errada.

DIVISIÓ IV
1
ESC. VOLTREGA MARC BATLLE SPEED CAR XTRM
2
ESC. 4 RODES JORDI PUIGVERT SPEED CAR XTRM
3
ESC. 4 RODES SANTIAGO MONTALBAN SPEED CAR XTRM
4
ESC. LLEIDA JORDI CASAS SPEED CAR II
5
ESC. VOLTREGA PERE CALVO DEMON CAR
6
ESC. 4 RODES ALBERT MONTALBAN SPEED CAR XTRM
7
ESC. MOLLERUSSA ROBERTO C. RUZAFA SPEED CAR XTRM
8
ESC 4 RODES JORDI ROCA RSPORT YAMAHA
9
ESC. LA GARROTXA ANTONI CALM DEMON CAR
10
ESC. LLEIDA JORDI LLAMAS DEMON CAR
11
ESC. VOLTREGA DAVID CARDENAS DEMON CAR
12
ESC. MOTOR TERRASSA FLORENCI SANCHEZ SPEED CAR XTRM
13
ESC. VOLTREGA ENRIC ROVIRA DEMON CAR
14
ESC. 4 RODES RAFEL MONTALBAN SPEED CAR XTRM

CRÒNICA "EL MUNDO DEPORTIVO"

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL CAMPIONAT

IMATGES CURSA:         entrenaments    1ª maniga   sortida final     final

 
 
TORNAR