CAMPIONAT D'ESPANYA  I CATALUNYA D'AUTOCRÒS
LLEIDA  17 i 18/05/2008

 

 

 

Els passats dies 17 i 18 de maig de 2008, es va disputar la segona prova del Campionat d'espanya i tercera del Campionat de Catalunya d'autocròs al circuit de la ciutat de Lleida. Tot i que la pluja semblava que faria acte de preséncia i perjudicaria a pilots i organització, finalment no va caure ni una gota d'aigua, però els encarregats de regar el circuit ja es van "esmerar" en que les curses de la divisó II-A (fins a 1.600cc) fossin d'alló més deslluïdes per culpa del fang, inclosa la final.

Els pilots de Tresina Sport acudien al "meeting" amb diferents objectius. En David, que teóricament tenia de provar la 1ª evolució del seu peugeot 206, veia com el dia abans de la cursa havia de renunciar a muntar les noves peces per manca de temps per culpa d'un retard de 4 dies en l'entrega del material. En Vicente, per la seva part, anava a refer-se del mal resultat d'Alcañiz per culpa de la "múltiple topada" quan anava en les primeres posicions i que li provocaren perdre no menys de 4 llocs a la final.

Els entrenaments varen ser un daltabaix, doncs a la 1ª sèrie, els pilots ens vàrem trobar un circuit molt enfangat, fent uns temps péssims que condemnàven a sortir molt endarrerits a les classificatòries i, evidentment privaven d'agafar cap punt a les mànigues. Per tot això, en David marcava el  9é millor temps i en Vicente el 10é millor temps d'un total de 15 participants. La "pole" va ser per en Marc Barcons, el qual va treure gairebé 4 segons a en J.Iturburu, 1er classificat del la primera sèrie d'entrenaments. Tal i com estan muntades les curses avui en dia, és una gran injustícia el que va passar el dissabte a Lleida i esperem que es busquin sol.lucions a aquest tipus de problemes a fi i efecte de que no es repeteixin.

CLASSIFICACIÓ ENTRENAMENTS

A la primera màniga del dissabte, en David entraria en 4ª posició a la sèrie A i en Vicente en 5ena a la sèrie B.  Les victòries de cada una de les mànigues serien per a en Joaquim Gonzàlez i per en Marc Barcons.

CLASSIFICACIÓ 1ª MÀNIGA

El matí de diumenge es va disputar la segona màniga de la cursa al voltant de les 9.00 hrs. del matí. En David Boltà, sortint desde segona fila de la graella es veia avançat a final de recta pel dos pilots de la mateixa fila de la graella i ja no recuperaría cap posició, entrant el 6ena posició. En Vicente de la Torre feia una bona sortida i entraria en 3era posició de la màniga. Les victòries de cada una de les mànigues serien, un cop més, per a en Joaquim Gonzàlez i per en Marc Barcons.

CLASSIFICACIÓ 2ª MÀNIGA

Les finals començarien al voltant de les 12.30 del migdia i fent el còmput global del punts de les classificatòries, feia en en Vicente de la Torre sortís en 3era fila de la graella i en David Boltà de la 4ª. de nou una excessiva regada al circuit faria que la cursa no fós del tot disputada, deixant als vehicles que sortien més retrassats sense cap opció de remuntar, doncs abans d'acabar la recta principal del circuit , els cotxes quedarien molt enfangats i sense gaire visibilitat per culpa de l'acumulació de fang al vidre. Tot i amb això, en David feia una bona sortida i el final de recta avançaba varis turismes per l'exterior del revolt, col.locant-se en 5ena pocisió i en Vicente aguantava la seva posició inicial 8é tot i que poc després rebia una topada pel lateral del vehicle que li faria perdre 2 posicions. A meitat de la cursa, en David veia com les superiors poténcies dels cotxes d'Iturburu i del Mallorquí Bibiloni el superaven, quedant en 7ena posició final. En Vicente, per la seva part, entraria en 10ena posició final.

CLASSIFICACIÓ FINAL DIVISIÓ II - A

A la Divisió II (turismes fins a 2000 cc), victòria per a en Josep Prims que va dominar la cursa de principi a fi, seguit d'un combatiu J.Molas que remuntava força posicions després d'una mala sortida i d'en J.Carlos Escribano.

CLASSIFICACIÓ FINAL DIVISIÓ II

A la Divisió I (turismes 4x4),  victòria per a en Salvador Fugardo, seguit d'en Manel Fugardo i d'en Jesús M.LLorente, en unes desluïdes curses per baixa participació a les que els hi va sentar molt malament el canvi de dates.

CLASSIFICACIÓ FINAL DIVISIÓ I

A la Divisió IV o car cròss, inapelable victòria del galleg Sergio Bello que va comandar la cursa de cap a peus, seguit d'en Santi Montalbán i de Marc Batlle.

CLASSIFICACIÓ FINAL CAR CRÒSS

La propera cursa es disputarà els propers dies 31.05 i 01.06.08 al circuit de Mollerussa, a on en David Boltà espera poder gaudir definitivament de les millores a introduïr al seu cotxe i en Vicente de la Torre vol fer un bon resultat amb el seu peugeot 205.

 

LLISTA INSCRITS OFICIAL (PDF)

SALUTACIONS INSTITUCIONALS

PRÈVIA CURSA

PALMARÉS DE LA PROVA

COM ANAR-HI?

 
TORNAR