CAMPIONAT DE CATALUNYA D'AUTOCROSS
LLEIDA  22/10/2006

 

El passat diumenge 22 d'octubre es va celebrar la penúltima prova puntuable del Campionat de Catalunya d'autocross al circuit de Lleida. Un temps excel.lent acompanyà durant tot el dia a la que sería la cursa més bruta i, al mateix temps, disputada de tot el campionat. L'avís totalment inoperant de la direcció de cursa de que es respectéssin els "tocs" entre vehicles, remarcat fins i tot per un dels nostres companys el qual demanava que, a part d'avisar, actuéssin en cas de joc brut, va deixar en evidéncia els comisaris que, abans de demanar més col.laboració als pilots, haurien de fer ben feta la seva feina.(Hi va haver un vehicle que va disputar un 60% de la final amb la porta oberta, apart d'apartar literalment a qui se li posava pel davant amb total impunitat). Això ens porta a les curses de fa 3 ó 4 temporades, en les que semblava que tot s'hi valia. ¿Acàs volen que es torni a les graelles amb cotxes abonyegats i amb mala imatge? esperem que no sigui així, doncs seria realment una llàstima.

Els entrenaments varen anar força bé, amb un segón lloc per en Jordi Boltà, un cinqué per en David Boltà i un seté lloc per en Vicente de la Torre.

CLASSIFICACIÓ ENTRENAMENTS(pdf)

Les classificatòries varen tenir una mica de tot, desde la volcada d'en Francesc Sala, al trencament d'un braç de suspensió d'en Jordi Boltà quan anava líder, sortides de pista per culpa d'una pista excessivament lliscadora, que feia que quan un vehicle sortia de la "traçada", sortís literalment despedit contra el talús del circuit, que desde fa un temps estàn retallats verticalment i això fa que els impactes acostumin a ser brutals, destrossant molts vehicles i provocant, la majoria de les vegades, volcades del pilots. S'hauria de replantejar també aquest tema, doncs o bé es fan les curses en condicions de sec i amb aquests talussos o bé es suavitzen de manera que no siguin tan trencadors.

En Jordi va haver de remuntar a la segona màniga, en David Boltà es va veure perjudicat per una enfangada total del vidre que el va fer aturar per poder netejar-lo i en Vicente de la Torre va fer un segon i un tercer lloc que li varen donar el dret a sortir a primera fila de la graella, amb Jordi Boltà a tercera fila i en David Boltà a quarta fila.

A la arribada a la parabólica del circuit de Lleida va haver-hi de tot, tocs, empentes, cotxes atravessats i un terra molt relliscós, un coctel que va fer que a la segona volta ja hi ha haguéssin dos cotxes volcats a la pista. Una terrible lluita d'en Jordi Boltà amb en F.Busquets, el qual no va du¡btar ni un moment a trompejar als seus adversaris per a poder passar, tot i que estava corrent amb la porta oberta ¿¿¿????, incomprensible que els comissaris no el féssin aturar a tancar-la, posant en perill la seva integritat, i més lluites amb en J.Bonamusa, qua ahir va fer una excel.lent cursa, feia que a cada revolt un cotxe o altre s'emportés alguna trompada. En Vicente de la Torre intentava apropar-se al 106 de Busquets i en David Boltà remuntava progressivament fins a col.locar-se cinquè. El gran cop de teatre es donava quan li baixaven la bandera de guanyador a en Jordi Boltà, que un cop passada la meta, entrava a la parabólica per l'exterior i, al trepitjar el fang, sortia despedit cap al talús, impactant lateralment amb gran brutalitat i donant una volta lateral sencera, i amb la mala sort de que quan ja havia parat, va rebre l'impacte d'un pilot que no el va veure, amb el resultat de deixar el cotxe totalment destrossat, del qual no s'aprofita res, donant així per finalitzada la temporada anticipadament. Amb aquest resultat, en Vicente de la Torre és, matemàticament, sots-.campió de Catalunya!

A la categoria 2.000cc, victòria molt treballada d'en Joan Salichs per davant de Carles Cànovas, que reapareixia a la especialitat amb un honda civic, l'unic que le va poguer seguir, juntament amb un Joan Serrat molt combatiu però que el seu 206 el deixava "tirat" quan lluitava per enganxar-se al grup capdavanter.

A la categoria dels Car Cròs, intensa lluita per la cursa, encapçalada en un inici per en Jordi Cases que semblava que marxaria en solitari, però una gran reacció d'Ernest Planas li permetia anar retallant volta rera volta la diferéncia que li portava fins arribar al darreradel líder. Després de varis intents, es col.locava líder, posició que ja no abandonaria fins al final de cursa. Es varen formar dos o tres grups de varis pilots que varen donar un excel.lent espectacle al públic.

CLASSIFICACIONS FINALS CURSA (pdf)

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL CAMPIONAT

PREVIA CURSA

LLISTA INSCRITS (properament)

 

 
 
TORNAR