CAMPIONAT D'ESPANYA I DE CATALUNYA D'AUTOCRÒS
MOLLERUSSA, 5 i 6  de Juny de 2010
http://www.tresinasport.com

 

Els passats 4 i 5 de juny de 2.011 es va disputar la 4ª prova puntuable pel Campionat de Catalunya de autocross al circuit "Parc de la Serra" de Mollerussa. En aquesta ocasió, també va ser puntuable pel Campionat d'Espanya de la especialitat. Un cap de setmana que es preveia molt complicat per les pluges que es produïen arreu però que, al final, no va afectar gairebé gens a Mollerussa, a on només va ploure una mica el dissabte a la tarda.

Tal i com ja havíem avançat, Tresina Sport va aportar 2 dels 22 pilots que varen prendre part a la categoría IIA (vehicles fins a 1600cc), en David Boltà i en Joan Soldevila.

El dissabte al matí es varen fer les verificacions administratives i tècniques dels vehicles i, al voltant de les 15.00 es donava el tret de sortida als entrenaments oficials, a on David Boltà marcava un excel·lent 2ón millor temps i en Joan Soldevila marcava el 12é millor temps pejudicat en part per una regada de darrera hora a la pista.

RESULTATS ENTRENAMENTS

A les 19.00 es va disputar la 1ª màniga de la cursa, amb en David Boltà a 1era fila de la graella i en Joan desde la 3era. Bona sortida d'en David, però quan arribava enparellat a final de recta, rebía un fort impacte a la roda que el feia retrassar fins a la 5ena posició. En Joan, per la seva part, es col·locava a prop d'en David i seguía un fort ritme de cursa. A la darrera volta, en David patiria un trencament de la transmissió del seu 206 a causa del fort cop rebut i es veia obligat a abandonar. En Joan entraria en 5ena posició.

RESULTATS 1ª MANIGA (totals)

El diumenge al matí es va disputar la 2ª màniga i, de nou, en Joan i en David tenien de sortir a la 1ª sèrie. Un problema de darrera hora va impedir a en Joan prendre part a la cursa, fet que l'enviava directament a la final "b" ó repesca. En David, que sortia des de la darrera posició de la graella, es veia obligat a remuntar a fi i efecte de agafar el màxim de punts per sortir el més endavant possible a la final "b". Després d'una bona sortida, va poder avançar algun contrincant a final de recta i va poder escalar de la 11ena fins a la 5ena posició. En aquesta cursa es varen poder veure força topades que van deixar alguns vehicles molt tocats.

RESULTATS 2ª MANIGA (totals)

Ambdós pilots de Tresina Sport es van veure abocats a disputar la final "b", a on només els 3 primers classificats passen a la final "A". En David sortia des de la 3era fila de la graella i en Joan des de la 5ena, fet que complicava molt l'accés d'ambdós a la final. Una bona sortida i una bona gestió de cursa va fer que en David escalés posicions fins a situar-se en 3era posició darrera d'en A.Capellera, lloc que ja no abandonaria fins al final. En Joan, després d'una bona sortida que el va portar fins al darrera d'en David, veia com una transmissió del seu citröen saxo es trencava i desfeia qualsevol possibilitat de disputar la final, donant per finalitzada la seva participació a la cursa del campionat d'Espanya. De nou la permissibilitat dels comissaris de cursa va fer que alguns pilots es mostressin molt agressius.

RESULTATS FINAL B

A les 13.00hores, es va donar el tret de sortida a les finals. En David sortida en 13ena i darrera posició. Un cop donada la sortida, en David va poder avançar algun vehicles als primers compassos de cursa, tot i rebre un fort impacte lateral quan es disposava a avançar a un altre vehicle. Tot i amb això, es va poder col·locar en novena posició i a la segona volta, va poder avançar un altre cotxe. La vuitena posició va ser una barrera que ja no va poder superar en David, doncs el pilot vasc Uranga li va barrar el pas en més d'una ocasió, entrant finalment en 8ena posició absoluta i, el que és més important, com a 1er classificat del Campionat de Catalunya, fet que l'afiança encara més al capdavant de la classificació general. La victòria va ser per al pilot Mallorquí José Martorell, seguit del pilot de Castella David Urban i del Galleg Angel Pérez.

RESULTATS FINAL A

A la divisió II (turismes fins a 2000 cc) nova i còmode victòria per a en Joan Salichs, seguit d'Alberto Enríquez i de Roberto Nieto.

FINAL DIV II

A la divisió III (monoplaces), victòria pel pilot burgalés David Pascual, seguit pel pilot de La Rioja Carlos Villanueva i de Axier Guinea

FINAL DIV III

A la divisió I (turismes), victòria del galleg Perfecto Calvino, amb ford fiesta E1, seguit de David Fugardo amb Peugeot 205 T16 i de Salvador Fugardo amb Peugeot 306 T16.

A la final de la divisió IV (car cross), es va veure de nou un gran espectacle pel públic, però moltes topades entre vehicles que van ocasionar moltes penalitzacions, començant pel guanyador de la cursa Gorka Olaizola, que era penalitzat amb 30 segs. La classificació final va portar a Marc Batlle a la victòria, seguit de Iago Caamaño i de Jordi Puigvert. De ben segur que això portarà cua, doncs, lo que no és normal, és que just abans de la gran final de la categoria més competida, es faci una regada a tot el circuit que el va deixar en unes condicions molt difícils. Amb aquestes condicions, és molt difícil evitar topades e incidents.

FINAL DIV. IV

La propera cursa del Campionat de Catalunya es disputarà el 25 de setembre al circuit de Alguaire.

CLASSIFICACIÓ GENERAL PROVISIONAL

PRÈVIA CURSA

LLISTA INSCRITS OFICIAL

 

 

TORNAR