CAMPIONAT DE CATALUNYA D'AUTOCROSS 2011
Mollerussa, 6 de març de 2011

 

 

El passat diumenge 6 de Març es va celebrar al circuit de Mollerussa la primera cursa puntuable per al campionat de Catalunya d’autocross,. El dia després del carnestoltes de Sant Esteve, on no s’hi podia faltar, tocava anar cap a terres Lleidatanes. Tresina Sport hi va prendre part amb dos equips, el David Boltà amb el seu Peugeot 206 i un dels nous integrants de l’equip, en Joan Soldevila que estrenava el seu nou vehicle, un Citroën Saxo 1600. En Vicente de la Torre, membre de Tresina sport i actual campió de Catalunya d’Autocross aquest any no competirà peró prepararà el vehicle nou per a la següent campanya. 

Recordem que el format de l'autocross consta d'entrenaments cronometrats, dues mànigues classificatòries i una final, graella de la qual es confecciona amb la suma de punts de totes les mànigues anteriors. Val a dir que als entrenaments i classificatòries ja donen punts als tres primers classificats.

Als entrenaments en David va demostrar que serà un dels rivals que lluitaran per aconseguir el títol i es que va marcar un ritme molt ràpid , fent el millor temps i rebaixant-se a si mateix el millor temps de l’any passat en mes d’un segon. En Joan va patir una virolla i, tot i amb això, va marcar un bon 4rt millor temps amb el potent Citröen saxo. Li va mancar temps d’adaptació a la nova màquina. 

A la primera màniga, en David sortia primer però es va veure superat per la potencia i lleugeresa dels Citroën Saxo, que el van fer col·locar a la tercera posició. Mes tard es col·locava en segona posició per la trencada de la caixa de canvis d'en Joan Soldevila i va lluitar per la primera posició fins a aconseguir-la i així endur-se 3 punts mes.

 A la segona màniga en David , sortint altre cop desde la primera fila de la graella, va efectuar un molt bona sortida i arribant aparellat al final de la recta però, una errada a l'engranar una marxa, va fer que el segon l’avancés i es va veure obligat a conformar-se amb la segona posició fins al final de la màniga. En aquestes competicions no es perdona res i les diferencies de mecànica son molt petites. 

A la final en David sortint des de primera línea de la graella, es col·locava segon darrera d’en Lluís Codina, que amb el seu citroën saxo  es va col·locar primer al final de recta. A la segona corba i desprès de que el David hagués estudiat al seu rival en les anteriors mànigues va realitzar una traçada diferent que va sorprendre al Lluís i el va avançar, va marcar un bon ritme de cursa i va anar agafant distància sobre d’ell, fins a portar-li mes de tres segons de diferència.

El peugeot 206 va creuar la línia de meta en primera posició , la millor manera de començar aquest campionat i enduent-se 28 punts dels 29 possibles, uns punts valiosíssims.

CLASSIFICACIÓ FINAL DIVISIÓ II-A

A la Divisió II, només varen prendre la sortida 6 vehicles i la victòria indiscutible va ser per a en Joan Salichs, seguit per Dídac Navarro i Jordi Sans.

CLASSIFICACIÓ FINAL DIVISIÓ II

A la Divisió IV ó car cross, nova victòria per a en Jordi Puigvert, seguit d'Alberto Montalbán i Marc Batlle. Destacar la excel·lent sisena posició d'en Francesc Sala en el seu retorn a la competició.

CLASSIFICACIÓ FINAL DIVISIÓ IV

La propera cursa es disputarà el proper el 27 de Març a la població veïna de Masquefa,on per la proximitat i l’ambient que hi ha, es recomana de venir a veure i gaudir d’una bona matinal de motor.

PRÈVIA CURSA

 
TORNAR