CAMPIONAT D'ESPANYA  I CATALUNYA D'AUTOCRÒS
LLEIDA  9 i 10/04/2011

 

 

El Circuit Offroad de Lleida ha estat escenari de la segona prova puntuable pel Campionat d'Espanya i tercera del Campìonat Catalunya d’Autocròs. Un total de 126 equips varen presentar-se a les verificacions administratives i tècniques el dissabte al matí, sota un sol de justícia que feia preveure curses complicades pel tema del reg de la pista. Destacar la exemplar organització que va dur a terme Escuderia Lleida, respectant en tot moment els horaris, amb molt personal assistent, evacuació de vehicles ràpida i muntatge de graelles molt ràpid.

Tal i com ja vàrem avançar, Tresina Sport hi va aportar els seus dos representants a la Divisió IIA, En Joan Soldevila  i en David Boltà, els quals partíen amb el primer objectiu d'entrar a la final directament, fet que varen aconseguir amb no poques dificultats.

Als entrenaments, tant en Joan com en David varen sortir a la segona tanda i es varen veure força perjudicats pel trànsit en pista, poden realitzar 1 ó 2 voltes totalment netes, marcant el 5é(Joan Soldevila) i el 10é(David Boltà) millor temps.

Resultats entrenaments

El dissabte a la tarda es va disputar la 1ª màniga classificatòria, la qual es va haver de disputar en dues sèries de 13 vehicles.

A la 1ª sèrie, en Joan Soldevila, després de aguantar un frec a frec amb l'actual campió, en David Urban, es va col·locar líder, fins que, una avaria a manca de 2 voltes, el relegava a la 3era posició de la seva sèrie.

A la segona sèrie, bona sortida de David Boltà, que es situava en 4a posició un cop superada la parabólica del circuit, però una sèrie de topades provocades per altres pilots, va fer que quedés relegat a la vuitena posició, remuntant fins a la 6ena. Degut a les topades, alguns pilots varen ésser desqualificats.

Punts 1ª màniga classificatòria

El diumenge al matí, es va disputar la segona màniga classificatòria.

A la 1era sèrie, en Joan Soldevila no va poder solucionar del tot els problemes que va patir el dissabte, i després d'una bona sortida, es va veure relegat fins a la quarta posició, fet que li donava el passaport directe a la final A en 5è lloc general, és a dir, a 2ona fila de la graella.

A la 2ona sèrie, David Boltà feia una bona sortida desde 3era fila de la graella i poc a poc va anar avançant pilots fins a arribar darrera el vasc Iturburu qui, amb una clara consucció antiesportiva, li barrava el pas una i altre vegada i el faria entrar en 4a posició, tot i que, a conseqüència de lo exposat, Iturburu va ésser penalitzat amb 3 posicions i David agafava els punts de 3er, fet que el feia entrar directament a la final en 9ena posició sense haver de fer la final "B".

Punts 2ª màniga classificatòria

Punts totals acumulats

A les 12:50 es muntava la graella de la final, amb en Joan a segona fila i en David a la 4a. En Joan era coneixedor dels problemes que tenia i sortia amb la intenció de aguantar tot el possible i en David, amb un problema que el deixava sense aigua al parabrises, a intentar remuntar el màxim de posicions possibles.

Un cop donada la sortida, en Joan (nº51) va anar perdent progressivament posicions per les delicades condicions de la pista, força enfangada, i va aguantar fins a la segona volta, abandonant per evitar problemes majors a la seva caixa de cambis.

En David (nº52) va sortir força bé però va prendre la decisió de deixar força espai amb el vehicle del davant a la zona enfangada a les primeres voltes per evitar el fang al vidre que l'hagués deixat sense visibilitat. A partir de la quarta volta va augmentar el ritme, avançant tres pilots. Primer va ser el pilot de Zamora C.Escribano, després l'actual Campió d'Espanya D.Urban i, després de no pocs intents, al vasc Iturburu amb moltes precaucions perquè seguia amb la mateixa tònica de antiesportivitat. Les precaucions en aquest avançament varen fer que C.Arco, pilot de Terol, s'escapés molt i li fos impossible atrapar-lo, entrant finalment en 5ena posició de la general i com a 1er calssificat del Campionat de Catalunya.

La victòria de la cursa va ser per al campió Galleg Angel Pérez, seguit del Mallorquí José Martorell i del pilot de Zamora Ivan Posado.

Classificació final Divisió II-A

Amb aquest resultat, en David Boltà amplia la avantatja respecta als seus perseguidors al Campionat de Catalunya.

A la Div II, espectacular final a on es va imposar Joan Serrat, el qual va fer la darrera volta amb el motor totalment fos, amb un espessa boira que va deixar tot el circuit blanc, seguit de Salichs i de J.Jimenez.

Classificació final Divisió II

A la Div III, victòria del pilot d'Osca Alberto Aznar, seguit dels Riojans L.Muñoz i de C.Villanueva

Classificació final Divisió III

A la Div IV (car cross), es varen veure unes finals molt disputades, tal i com ja ens ténen acostumats però, sobretot, destacar la cursa d'en S.Montalbán que el diumenge va haver de disputar la final "c", a on sortint des del darrera va entrar entre els 3 primers, donant-li dret a passar a la final "B" a on va repetir la gesta i es va classificar per disputar la final "A" i entrant definitivament en 6ena posició final. La victòria va ser per al vasc Gorka Llano, seguit del galleg Caamaño i del català Joan E. de Maria.

Classificació final Divisió IV

A la Div I, victòria pel català Manel Fugardó, seguit del pilot de Talavera V.Alvarez i de Jesus M.LLorente

Classificació final Divisió I

La propera cursa es disputarà els 4 i 5 de juny al circuit de Mollerussa, i serà de nou puntuable pel Campionat d'Espanya i de Catalunya d'autocross.

 

RESULTATS TOTAL PER DIVISIONS

DIV I DIV II DIV IIA DIV III CAR CROSS

LLISTA INSCRITS DEFINITIVA

NOTA DE PREMSA DE DISSABTE

PRÈVIA CURSA

 

TORNAR