El passat diumenge 23 de gener es va disputar a la veïna població de Castellbisbal la prova inaugural de la  Copa Catalana de Resistència 2011. Tal i com ja havíem avançat a la prèvia de la cursa, Tresina Sport hi va prendre part amb dos equips, el Tresina Sport 1 format per David Boltà/Antònia Martinez i el Tresina Sport 2 format per Pau Canals/Unai Flores. Els dos equips de Sant Esteve es presentaven a la cursa amb la intenció d'acabar el més endavant possible, recordant que era la primera prova d'un campionat i que lo realment important es sumar punts. El sorteig de la posició inicial no va ser gens favorable, doncs els equips varen sortir en les posicions 26 i 32.

Als primers compassos de la cursa es varen produïr moltes aparicions del "safety car" per diversos incidents, comportant que la cursa fos molt lenta e impossibilitant el fet d'agafar un ritme que hagués marcat més diferències entre els equips. Tot i amb això, el David Boltà deixava el peugeot 205 a Antònia Martínez en 6ena posició i en Pau Canals li deixava el 106 a l'Unai Flores en 13ena posició, evidenciant una bona gestió de cursa, avançant possicions progressivament.

Val a dir que el circuit de Castellbisbal ha millorat, i molt, en la durabilitat del terreny, doncs res té a veure amb el que es van trobar els pilots a la darrera resistència, fent que el passat diumenge el terreny aguantés molt bé la cursa. Tot i amb això, el comportament antiesportiu d'alguns pilots sumat a la excessiva indulgència dels jutges de lloc i de direcció de cursa, va fer que es comencéssin a veure cotxes força "marcats" a mitja cursa.

Tant l'Antònia com l'Unai varen fer un excel·lent relleu i varen seguir escalant posicions, tot i que el peugeot 205 començava a fer un soroll força preocupant que va fer baixar el ritme de cursa del equip nº1, tot i esperant intentar arribar fins al final de cursa.

Així doncs, s'arribava a l'equador de la prova amb l'equip nº1 en 4a posició i el nº2 en 5ena posició, i eren de nou David Boltà i Pau Canals qui s'encarregàven de pilotar en l'inici de la segona part de la prova. Els problemes del 205 es manteníen, però la bona notícia es que no anàven a més, tot i donar la sensació de que en qualsevol moment s'aturaría el motor, però no va ser així, doncs tant en Pau com en David van fer una conducció ràpida però de manteniment de mecàniques, arribant a la part final de la prova en 1era i 3era posició.

El darrer relleu es va fer sense més incidents i eren de nou Antònia Martinez i Unai Flores els que havíen de portar els dos vehicles de Tresina Sport fins a la línea d'arribada i tot anava bé fins que, en una greu errada de la organització es va regar el circuit a manca de 15 minuts per finalitzar la cursa doncs, amb un terra tant compactat, l'excessiva aigua que es va utilitzar va deixar el circuit impracticable, fet que va provocar moltíssimes topades en uns malmesos vehicles després de tres hores de cursa. El que més mal parat en va sortir va ser el peugeot 205 de Antònia Martínez, doncs una virolla provocada per un petit toc previ va fer-la envirollar al revolt d'entrada a meta i va ser embestida per un vehicle al que li va ser del tot impossible frenar. Després de perdre molt temps per poder reempendre la cursa, al cap d'un parell de voltes, un altre pilot va donar una forta topada voluntàriament pel darrera a l'Antònia i la va deixar literalment "penjada" a sobre del talús del circuit perdent entre dues i tres voltes fins que la van anar a treure els serveis de rescat del circuit. Aquest fet va fer perdre qualsevol opció de guanyar la cursa a la parella Sesrovirenca, tot i que va provocar la indignació de tot l'equip. Per altre banda, l'Unai no va patir tants problemes i va seguir rodant amb el peugeot 106 fins a portar-lo a la línia d'arribada.

Un cop fet el recompte de voltes, els guanyador de la cursa varen ser Ivan Cano i Jordi Zapata, seguits de Pau Canals i Unai Flores que, a més, es proclamàven guanyadors de la classe 1 i d'en David Boltà i Antònia Martínez, que entràven en segona posició de la classe 1, recollint així un resultat excepcional de nou per a l'equip.

Els fets que van succeïr a la cursa del diumenge no es poden repetir. Hi ha pilots que als 5 minuts de cursa hauríen de veure la bandera negra de conducta antiesportiva, no es respecten les banderes grogues ni s'apliquen totes les penalitzacions que s'hauríen d'aplicar. Fa molt de temps que s'està treballant per tenir unes graelles amb cotxes dignes per a oferir un espectacle i no es pot permetre que, per 4 "animals" que no tenen cap tipus de respecte pels demés, el parc tancat de la cursa sembli un desguàs. Tothom ja té identificats a aquests pilots i, a la propera cursa, s'hi ha d'estar a sobre per evitar perdre tot el que s'ha guanyat fins al dia d'avui.

La propera cursa es disputarà al circuit de Lleida el proper diumenge 27 de febrer.

CLASSIFICACIÓ FINAL CURSA

CLASSIFICACIÓ CAMPIONAT

COMPTAVOLTES

VOLTA A VOLTA EQUIPS TRESINA SPORT

COMUNICAT DE PREMSA

PRÈVIA CURSA

TORNAR