Els passats dies 10 i 11 d'abril, el Circuit Offroad de Lleida va acollir la segona prova puntuable pel Campionat d'Espanya i de Catalunya d'autocross. Un total de 120 equips varen pendre part en aquesta ocasió, vinguts d'arreu de l'estat. Tresina Sport hi va ser present amb en Vicente de la Torre i amb en David Boltà.

Com ja es habitual, el dissabte al matí es varen celebrar les verificacions administratives i tècniques i al voltant de les 15:30 hrs. es va donar els tret de sortida als entrenaments cronometrats. Aquí varen sorgir les primeres queixes, doncs la diferència de regat entre mànigues i el fet de que alguns pilots fóssin afavorits per sortir en mànigues diferents, varen aixecar força recels entre els pilots. Tot plegat queda en un "Ha sido un error, no nos hemos dado cuenta"....sense comentaris. En Vicente marcaba la "Pole position", en un inici de cap de setmana excel·lent. En David marcaria el 9é millor temps.

A la primera màniga, victòria sense paliatius per a en Vicente que es mostrava intractable i 6ena posició per a en David, el qual veia que amb el seu peugeot 206 li era impossible seguir el ritme dels cotxes del davant.

El diumenge al matí, es disputaria la segona màniga, a on en Vicente repetiría victòria i en David Boltà es classificaria en 4a posició gràcies a la penalització rebuda per en Carlos Arco per conducció antiesportiva.

Amb aquests resultats, en Vicente es plantava a la final amb la "pole", fet que li donava dret a triar la posició de sortida i en David hi entreva "pels pèls" sense haver de passar per la repesca, una repesca accidentada, doncs el retard el publicar les graelles, va fer que a última hora hi hagués una reclamació i algun pilot s'hagués de retirar de la graella i s'avisés sense temps a en Albert Gutiérrez que havia de disputar aquesta repesca "de pressa i corrents". Tot aquest seguit de fets va fer que la gent sortís a la repesca amb molts nervis i, conseqüentment, va haver-hi un fort accident a la sortida que va deixar el cotxe del pilot vasc J.Iturburu destrossat, havent d'aturar la màniga i repetir la sortida.

La Final es presentava d'alló més emocionant. La primera fila de la graella era per De la Torre, Guerrero i Urban. Una errada en la sortida va relegar De la Torre a la cinquena posició, fet que el va obligar a remuntar i el va deixar sense possibilitats de lluitar la victòria amb en J.Guerrero. Tot i amb això, va poder entrar en una excel·lent tercera posició merescuda, doncs va rodar molt ràpid i constant al llarg del cap de setmana. De la Torre, a més, va realitzar la volta ràpida amb un temps de 49.031  Per la seva part, en David Boltà es va defensar com va poder i va poder entrar en 9ena posició final.

FELICITATS VICENTE!

En aquesta cursa han passat força coses extranyes, errades en prepararció mànigues entrenaments (que han afavorit molt alguns pilots), errades en preparació graelles de les finals, es permet portar elements mecànics ilegals a alguns pilots i davant la consulta, no hi ha ningú amb els coneixements necessaris per a respondre amb seguretat....en fi, esperem que a la propera cursa no es repeteixin, sinó haurem de començar a reclamar per tot.

A la divisió II, victòria "in extremis" d'en A.Cànovas per davant de J.Salichs i J.Jiménez, aquest darrer després d'haver remuntat desde la darrera posició a causa d'un "trompo"a la primera volta provocat per un altre pilot.

A la Divisió I, Jose M Diego, que arribava líder a la segona cita de la temporada, va patir problemes mecànics durant les mànigues del matí en patir un conat d’incendi que no li va impedir prendre part a la final, però aquests problemes mecànics varen sorgir novament, obligant-lo a abandonar. El guanyador va ser Jesus M. Lorente amb un Peugeot 206 E1, seguit de Salvador Fugardo i Manel Fugardo, ambdós amb els seus respectius Peugeot 306 E1, que tancaven el podi. Salvador Fugardo realitzava la millor volta de la cursa amb un temps de 48.157.

A la divisió III, novament un pilot de ‘casa’, es a dir, de l’Escuderia Lleida, va aconseguir la victòria. Juan C Barredo, amb un Formula JCB, va creuar la meta seguit a menys d’un segon per David Pascual, amb un Formula Hayabusa. Pablo Fernández, amb un Formula Bmw, pujava al tercer esglaó del podí.

La última de les finals, potser una de les més espectaculars i esperades del cap de setmana, la protagonitzaven els Car-Cross. Des de l’inici de la cursa, Marc Roma amb Speed Car XTRM va dominar la cursa. No obstant, a l’última volta, els seus immediats perseguidors el van adelantar d’un en un, deixant-lo sense podi. Iago Caamaño va anotar-se la primera victòria de la temporada, així com la volta ràpida amb un temps de 45.586, seguit de Sergio Bello, segon i Alberto Montalbán, tercer. Tots tres pilots conduïen un Speed Car XTRM.

La propera prova del Campionat d’Espanya d’Autocròs, puntuable alhora pel català, es disputarà el dia 6 de juny a Mollerussa. Tanmateix, la propera prova prevista del català de l’especialitat es celebrarà el proper 2 de Maig a Masquefa.

CLASSIFICACIONS DIV II-A

CLASSIFICACIONS DIV II

CLASSIFICACIONS DIV I

CLASSIFICACIONS DIV III

CLASSIFICACIONS CAR CROSS

PRÈVIA CURSA

CLASSIFICACIO PROVISIONAL CAMPIONAT DESPRES CURSA LLEIDA

 
TORNAR