El  passat dissabte 3 de juliol es va disputar la 2ª edició de les 6hrs de resistència off-road al circuit de la veïna localitat de Castellbisbal. Una tarda molt calorosa va rebre a un total de 31 equips que tenien moltes ganes de iniciar el "repte". Recordem que la cursa estava prevista iniciar-la al voltant de les 19.00, però no va ser fins passades les 20.00hrs. que es va donar el tret de sortida a la cursa.

Recordem que Tresina Sport hi prenia part amb 3 equips:

Tresina Sport 1: David Boltà, Antònia Martinez i David Cabeza,

Tresina Sport 2: David Vilanova, Oriol Gel i Marc Vilanova,

Tresina Sport 3: Ivan Margarit i Xavier Margarit.

Donat que la cursa no pertany a cap Campionat, es va fer un sorteig "informàtic" de la graella de sortida, el qual no beneficiava gens als pilots Sesrovirencs, sortint tots a partir de la 16ena posició.

David Boltà, Oriol Gel i Ivan Margarit varen ser els encarregats de iniciar la cursa, a la qual se li va imprimir un ritme altíssim des de la primera volta, com ho demostra que ja hi va haver bolcades i abandonaments quan portàvem 10 minuts de cursa.

Poc a poc, els 3 vehicles de Tresina Sport varen anar remuntant posicions i així s'arribava al segon relleu, el qual va portar a pilotar a Antònia Martínez, Marc Vilanova i Xavier Margarit. Aquest relleu va treure espurnes entre la integrant femenina de Tresina Sport i Marc Vilanova, el qual va haver de suar per poder avançar-la, aconseguint-t'ho finalment abans d'acabar el seu torn de 50 minuts, durant els quals no varen baixar la intensitat ni un sol moment. Quan es va produir el tercer relleu, que portava a David Cabeza, David Vilanova i a Ivan Margarit de nou als comandaments dels cotxes, la manca de llum ja era evident, i la organització va decidir aturar la cursa per procedir a reparar el circuit, engegar la il·luminació i donar així temps de reparar els vehicles. En aquells moments, els 3 vehicles de Tresina Sport, estaven situats entre els 10 primers classificats.

Classificació provisional a 2h i 30 min.

Peugeot 205 de Antònia Martínez, David Boltà i David Cabeza

Peugeot 205 de Marc Vilanova, Oriol Gel i David Vilanova

Citröen saxo de Ivan Margarit i Xavier Margarit

Val a dir que els 3 vehicles de Tresina Sport varen ser repassats força a fons abans de tornar a pista, canviant, fins i tot, suports de motor i d'altres elements importants que no oferien les suficients garanties.

La segona secció de la cursa es va iniciar al voltant de les 23.30hrs., i ja totalment de nit. Val a dir que la sensació de pilotar va crear divisió d'opinions, tot i que les bones predominaren sobre els que no els hi va acabar de convèncer.

Classificació provisional a 3h

Classificació provisional a 3h i 30 min.

Classificació provisional a 4h

Els relleus es varen anar succeint sense mes incidents, llevat de petits incidents propis de cursa que va provocar la pèrdua d'alguna volta als equips de Tresina Sport. D'aquesta forma, es presentava la darrera mitja hora amb dos equips per davant dels de Tresina Sport. Un d'ells va fallar estrepitosament en un canvi de pilots que se'ls hi va complicar i varen perdre totes les opcions. L'altre, els formats pels germans Alonso, també varen fallar en el càlcul del temps de conducció, rebent una penalització de 30 voltes, que els relegava a la 7ena posició. Així doncs, a manca de 15 minuts, els equips Tresina Sport 1 i 2 encapçalaven la cursa gairebé empatats a voltes, però el equip nº2 es va veure obligat a fer una aturada ràpida per carregar benzina. l'Equip nº1 no estava gaire millor de combustible, però coneixedors d'aquest fet, varen optar per una conducció d'economització de gasolina durant els darrers 30', fet que els hi va permetre arribar fins al final de la cursa, no sense un gran patiment, doncs realment no sabien si tindrien la suficient gasolina. Tot això afegit a un càlcul exacte en els temps de conducció, va donar una importantíssima victòria per a tot l'equip, doncs varen quedar així:

CLASSIFICACIÓ FINAL OFICIAL

CLASSIFICACIÓ FINAL GENERAL "SCRATX"

1 Tresina Sport 1 David Boltà - Antònia Martínez - David Cabeza 1600cc 295 voltes
2 Tresina Sport 2 David Vilanova - Oriol Gel - Marc Vilanova 1600cc 293 voltes
3 Bridas Team Layunta - Puyol.Otin 2000cc 291 voltes
4 Riendas y a lo Loco Ramon Rienda - Antonio Reinda 2000cc 288 voltes
5 Tresina Sport 3 Xavier Margarit - Ivan Margarit 1600cc 287voltes
6 Aixalà Racing R.Andrade - Kiko - J.Lacambra 2000cc 285 voltes
7 Gelida Motor Tomas Alonso - Nacho Alonso 2000cc 268 voltes
8 Guti Team Albert Gutierrez - Juan Luis Cano 1600cc 268 voltes

 

CLASSIFICACIÓ FINAL DIVISIÓ 1 "1600 cc"

1 Tresina Sport 1 David Boltà - Antònia Martínez - David Cabeza voltes
2 Tresina Sport 2 David Vilanova - Oriol Gel - Marc Vilanova voltes
3 Tresina Sport 3 Xavier Margarit - Ivan Margarit voltes

PODIUM DIVISIO IIA (1600cc) - TRESINA SPORT AL COMPLERT !!!!!

 

Com podeu comprobar, és difícil millorar aquests resultats, doncs col·locar els 3 vehicles entre els 5 primers classificats en una cursa tant dura com aquesta, és un motiu d'orgull per al nostre equip i que dona prestigi.

Amb aquesta prova es dóna per tancada la primera part de la temporada automovilística, la qual es rependrà el proper 3 d'octubre amb la Copa Catalana de resistència a Mollerussa, a la qual intentarem anar tots els equips del nostre equip.

FELICITATS A TOTS!

 

 

PRÈVIA CURSA

LLISTA INSCRITS

TORNAR