CAMPIONAT ESPANYA AUTOCROS CARBALLO
ARTEIXO, 14 i 15 d'Agost de 2010
http://www.tresinasport.com

 

Els passats 14 i 15 de juliol de 2.010 es va disputar la tradicional cursa estiuenca del Campionat d'Espanya d'autocross al circuit de Arteixo (Galícia).

Com ja us varem explicar, els integrants de Tresina Sport teníen moltes ganes de tornar a pendre-hi part pel prestigi de la prova i varen ser en David Boltà i en Vicente de la Torre els pilot que hi van acudir. Val a dir que el circuit d'Arteixo es coneix amb el sobrenom de "la catedral" de l'autocross i, desde aquestes línies, us podem assegurar que és realment així, comptant amb una inscripció de luxe d'uns 144 equips que aplegava als millors especialistes d'Espanya i als rapidissims pilots locals, quedant uns 25 equips en llista d'espera. Val a dir, que durant el cap de setmana, varen acudir al circuit  ¡¡¡més de 8.000 persones !!!!!, un fet que només es produeix en terres gallegues.

El divendres a la tarda es varen realitzar les verificacions administratives i tècniques a un pavelló situat al centre de la població.

El dissabte per la tarda, es va donar el tret de sortida als entrenaments, a on en Vicente va marcar una excepcional 4ª posició i a on en David no podia passar de la 11ena posició, reconeixent que, després de la volcada patida a Mollerussa, li costava agafar el ritme.

Entrenaments

Donat l'alt número de vehicles, es varan haver de disputar 2 series a cada màniga classificatòria. El dissabte a la tarda es va disputar la primera màniga en la qual ja hi van haver-hi força accidents i tocs, confirmant que, un cop més, els comissaris donàven "maniga ample" als pilots mes durs i bruts de la graella. Aquest fet va produïr les protestes d'alguns pilots a direcció de cursa que, com gairebé sempre, va quedar en un "no rés".

A la primera sèrie, en David Boltà, després d'una bona sortida i una cursa d'adaptació al cotxe, va poder entrar 6é. A la segona sèrie, era en Vicente de la Torre qui sortia força bé, però havia d'abandonar per una avaria mecànica a la caixa de cambi que, un cop revisada, el deixava fora de la cursa. Sens dubte, una auténtica llàstima, doncs en Vicente estava posicionat entre els 4 primers de la classificació del Nacional.

CLASSIFICACIONS 1ª CLASSIFICATÒRIA       Divisió II-A         

El diumenge al matí, al voltant de les 9 hores, es varen començar a disputar les segones classificatòries. A en David Boltà li va "tocar" una màniga foça complicada, sortint desde la segona fila de la graella. Va estar perseguint al peugeot 106 del pilot local G.Serrano però li va ésser impossible avançar-lo, tornant a entrar en 6ena posició.

CLASSIFICACIONS 2ª CLASSIFICATÒRIA       Divisió II-A         

Un cop acabades les classificatòries, es varen disputar les finals B ó repesques, les quals donaven opció als 2 primers classificats de les mateixes a afegir-se al grup de 10 pilots que ja s'havien classificat directament per a les finals "A". El pilot mes beneficiat per aquesta "repesca", va ser el Tarragoní Eduard Rubió, qui  va aconseguir entrar en segona posició i classificar-se per a la final. El lleidatà Albert Gutiérrez va entrar en 4a posició i en J.L.Cano en 5ena, fet que els hi va impedir entrar a la final.

CLASSIFICACIONS FINAL "B"       Divisió II-A   

Al voltant de les 12.30 del migdia es varen començar a disputar les finals. Un cop sumats els punts de les mànigues, en David li tocava sortir desde la 3era fila de la graella, darrera d'un grup d'excel.lents i rapidissims pilots, inclosos els gallegs, els quals no aixequen peu per res del món. Coneixedor d'aquest fet i sortint per l'exterior de la "xicane", en David va afluixar una mica al veure "volar" a més d'un pilot, podent avançar un parell de posicions i rodant darrera del galleg D.Molinos, el qual va patir un fortíssim accident, fet pel qual varen haver d'aturar la cursa per atendre al pilot "in situ". Per sort, només va patir un trencament al canell de la mà esquerra, tot i que el cotxe va quedat totalment sinistrat.

Es va haver de repetir al sortida i va ser llavors quan en David va millorar, i molt, el ritme de cursa, col·locant-se en 6ena posició, avançant primer a en David Urban (actual líder del Nacional) i, posteriorment a en Joel Guerrero a la darrera volta, entrant en una excel·lent 4a posició final. Val a dir, que els comissaris de cursa, varen decidir fer la suma dels temps de les dues parts de la final i, per aquest motiu, a la classificació final de la cursa, posiciona a en David a la 6ena posició.

CLASSIFICACIONS FINAL "A"                 Divisió II-A   

A la Divisió II, el pilot català Joan Salichs, no donava opció als seus rivals, guanyant amb força autoritat, seguit del rapidissim pilot local Isma Garcia i del mallorquí Pau Sampol. Esmentar que durant la cursa hi va haver força topades, primer el perjudicat va ser en J.Serrat quan rodava en posicions capdavanteres, posterioment el pilot A.Enriquez va ser "apartat" literalment del circuit quan rodava en 2ona posició pel galleg J.Pena, que va ser desqualificat.

A la Divisió I, es varen vuere unes curses força mogudes, tot i l'abandonament prematur del pilots catalans (germans Fugardo). La victòria va ser per a en Amador Vidal (MITSUBISHI EVO VII) , seguit de V.Alvarez (Audi TT) i d'en L.Lorenzo (Seat Leon proto).

A la Divisió III (fórmules ) va resultar força moguda, i després de força intercanvis, va ser guanyada per Pablo Fernández (fórmula BMW), seguit del Lleidatà J.Carlos Barredo (Fórmula JCB) i d'en Luis A.Muñoz (Fórmula Nitokar).

A la Divisó IV, el pilot local Ivan Ares (Semog) no va donar opció als seus rivals, aconseguint el liderat de la cursa a la sortida i guanyant la cursa sense paliatius, seguit del mallrquí Juan J.Moll (Speed car Xtrem) i del català Alberto Montalbán (Speed car Xtrem). Esmentar la espectacular cursa d'en J.Puigvert que, després de patir una volcada als entrenaments que el relegava fins a la 50ena posició, va anar superant pilots a les mànigues i classificant-se desde les finals "b" fins a aconseguir un fantàstic 7é lloc final, fet que fa que segueixi amb opcions intactes de cara al Campionat d'espanya.

CLASSIFICACIONS FINALS    Divisió I      Divisió II-A      Divisió II      Divisió III        Divisió IV (Car Cross)

Amb aquests resultats, els dos pilots de Tresina Sport es despedeixen del Campionat d'Espanya d'Autocross, doncs no ténen previst acudir a la propera cursa que es disputarà a MIranda de Ebro (Burgos), els propers dies 25 i 26 de setembre.

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL CAMPIONAT ESPANYA

 

TORNAR