www.tresinasport.com
 
 

 

 

El passat diumenge dia 30 de maig de 2.010,  es va disputar el tercer "meeting" puntuable per a la Copa Catalana de resistències off-roadal circuit del "Sagrat Cor" de Alguaire. Tal i com ja vàrem avançar, Tresina Sport hi va pendre part amb 3  equips, els formats per David Boltà/Antònia Martinez, Ivan Margarit / Xavier Margarit i els debutants Pau Canals / Unai Flores.

Un cop vàrem estar instal·lats al circuit, es varen fer les verificacions administratives i tècniques. Un cop passat el tràmit sense mes problemes, es varen iniciar els entrenaments lliures, fet que varen aprofitar els nous equips de Tresina Sport per conéixer el circuit.

Al voltant de les 11 es va donar el tret de sortida a la resistència, respectant l'ordre del campionat. Al Tresina Sport 1 era en David Boltà qui iniciava el relleu i es veia perjudicat per una gran enfangada al vidre i decidia parar a netejar bé i sacrificar algunes posicions que poc a poc aniria recuperant. Al Tresina Sport 2 era Ivan Margarit qui s'adaptava al nou cotxe sobre la relliscosa superfície del circuit i, poc a poc, va anar agafant el ritme. Al Tresina Sport 3 era Pau Canals el que "batejava" el peugeot 106 i es defensava prou bé enmig de pilots mes experimentats, portant un bon ritme.

Un cop arribats als 30' de cursa, en Tresina Sport 1 reodava en 6ena posició, el 2 en 16ena i el 3 en 18ena posició. Els relleus es varen complir sense mes problemes i llavors era Antònia Martinez qui es disposava a complir el seu torn de conducció, el qual va realitzar de menys a més, acabant a un bon ritme i sense incidents. Al Tresina Sport 2, en Xavi Margarit començava el seu relleu i ben aviat es veuria perjudicat per un problema amb la temperatura del seu citröen saxo que vàren poder solucionar ràpidament, podent tornar a cursa sense mes problemes. Al Tresina Sport 3 sí que vàren tenir problemes en aquest relleu, doncs tot just quan l'Unai començava el seu torn, veia com el motor del peugeot 106 començava a fallar i baixava molt el rendiment, podent completar només 4 voltes i havent d'entrar al box per a verificar que el motor s'havia "fos" literalment. Sens dubte una llàstima per la jove parella Sesrovirenca, tot i que no deixa de ser un "pecat de joventut" d'un cotxe acabat de fer. Tot i amb això, han de fer un bon balanç, doncs el ritme de cursa era boníssim fins al moment.

El tercer relleu portava a en Ivan Margarit  i a en David Boltà de nou als comandaments dels seus vehicles coincidint amb l'equador de la cursa i es situaven en 6ena i 7ena posició respectivament, sense patir cap tipus de incidència.

La duresa del circuit i la calor anava fent estralls a les mecàniques dels vehicles i es produïa un degoteig d'abandonaments propi d'aquest tipus de proves. Tot i amb això, el ritme de cursa es mantenia molt alt, rodant els equips capdavanters en un ritme similar al de l'inici de la cursa, no es va fer cap tipus de concessió i tot estava per decidir.

Arribats a les 2 hores de cursa, en David pujava fins a le 5ena posició de la general i en Ivan perdia 3 posicions per situar-se 9é.

Quan portàvem 2h 15' de cursa, es produïa el darrer relleu i deixava a Antònia Martinez i a en Xavi Margarit en pista. Aquest darrer, patia una sortida de pista poc després d'entrar i entrava a box per verificar un augment de temperatura del cotxe, comprobant que tenia una fisura al radiador que els obligaria a abandonar. Sens dubte, una autèntica llàstima, doncs el bon treball fet al citröen saxo s'estava veient premiat en pista, escalant posicions que, possiblement, els hagués portat al pòdium si haguéssin pogut acabar.

Antònia Martinez va poder acabar la cursa sense mes problemes amb el peugeot 205, entrat en 7ena posició de la general i 3era de la classe 1 (fins a 1600cc), un resultat molt satisfactori tenint en compte la duresa i nivell de la prova, una de les mes ràpides que recordem de la Copa Catalana.

Un cop més, volem agrair a tots els familiars, amics i acompanyants que ens varen donar suport al llarg de la cursa, tant a l'hora de fer relleus, de posar gasolina, de reparar incidències o bé, senzillament, per estar allà al costat nostre donant-nos un suport que és molt d'agraïr.

VÍDEO RESUM DE LA CURSA (Canal FCA)

Segons els càlculs de Tresina Sport, la classificació provisional del Campionat queda així:

 
1. JOAN LUCAS 66
2. HECTOR NAVARRO 66
3. ANTONIA MARTINEZ 56
4. DAVID BOLTA 56
5. MIQUEL NOGUE 54
6. JOEL FIGUEROLA 54
7. TOMAS ALONSO 54
8. IGNACIO ALONSO 54
9. DAVID CABEZA 52
10. JORDI MORGADES 52

PROVISIONALMENT, L'EQUIP FORMAT PER DAVID BOLTÀ I ANTÒNIA MARTINEZ, ES SITUA COM A 2ón DE LA GENERAL PER EQUIPS i COM A LÍDER DE LA DIVISIÓ 1 DE LA COPA CATALANA DE RESISTÈNCIES !!!!!

CLASSIFICACIONS PARCIALS I FINAL

COMUNICAT DE PREMSA DE LA FEDERACIÓ CATALANA D'AUTOMOBILISME

VOLTA A VOLTA CURSA

HISTÒRIC PER VEHICLE

PRÈVIA CURSA

TORNAR