CAMPIONAT D'ESPANYA D'AUTOCROSS

TEMPORADA 2.010

 

Els passats dies 20 i 21 de març de 2.010 es va disputar la prova inaugural del Campionat d'Espanya d'autocross al circuit de "Motorland" d'Alcañiz.(Teruel). Una inscripció d'autèntic luxe, amb 116 equips repartits en les diferents categories, tot i que les mes poblades eren la de car cross, com ja és habitual i la de 1600cc, amb una participació de 23 equips.

Val a dir que la organització de la cursa va estar d'alló més bé, amb bona coordinació, respectusos amb l'horari, bon tracte, i tot això recolzat per unes instal·lacions impressionants que fan que pendre-hi part sigui un autèntic luxe.

Tresina Sport hi hi va pendre part amb els seus dos pilots, en Vicente de la Torre i en David Boltà, els quals acudien a la cita amb l'intenció de, primer entrar a la final i, després, quedar el més endavant possible.

El dissabte a la tarda es va donar el tret de sortida als entrenaments al voltant de les 13.30hrs de la tarda i aquest ja anuciaríen una mica per on anirien els trets de la cursa, amb la "pole" per al vasc J.Iturburu, seguit d'en Joaquim Gonzàlez i del mallorquí J.Martorell. En Vicente de la Torre marcava un excel·lent 4art millor temps i en David Boltà quedava força retrassat, concretament a la 12ena posició.

A la primera semifinal, disputada el dissabte per la tarda, bona actuació dels dos pilots sesrovirencs, els quals varen entrar 3er i 4art de la sèrie B, tot i que en David no podia seguir el ritme de en Vicente i patía d'alló més per a aguantar al darrera en J.Gonzàlez.

El diumenge al matí, es disputava la segona semifinal, a on en Vicente repetía la 3a posició a la sèrie A i en David quedava classificat en 5ena posició de la sèrie B.

Amb el promig de les mànigues classificatòries, es muntava la graella de la final, amb en Vicente sortint desde la segona fila de la graella i en David desde la tercera. Després d'una bona sortida, es col·locaven 4art i 5é, però ben aviat en Vicente agafava uns metres de ventatja sobre en David, el qual estava patint d'alló més la pressió d'en J.Gonzàlez. A la 6ena volta es produïa el primer cop d'efecte quan en Vicente de la Torre trencava un soport del motor i feia que el seu cotxe quedés aturat a la part alta del circuit. A partir d'aquí, en David perdia dues posicions en les següents voltes a favor de Gonzàlez i Guerrero. A la darrera volta també es veia superat per el pilot de Zamora L.Miguel Calvo, entrant definitivament en la 9ena posició final.

Fent un balanç del cap de setmana, ens hem de lamentar de la mala sort d'en Vicente que tenia opcions de podi i constatar que el David està a certa distància dels cotxes capdavanters.

La propera cursa del Campionat d'Espanya es disputarà al circuit de Lleida els propers 10 i 11 d'abril de 2010.

CLASSIFICACIÓ FINAL DIV IIA (fins a 1600 cc)

A la Divisió II, victòria pel mallorquí P.Sampol per davant d'en J.Costa i d'en J.Serrat en una cursa sense gaire història.

CLASSIFICACIÓ FINAL DIV II (fins a 2000c)

A la Divisió I, la categoria reina de l'autocross que agrupa als vehicles sobrealimentst i vehicles prototips amb poténcies que ens alguns casos, passen del 450cv, victòria pel pilot José M.Diego amb el Daewo per davant del Audi TT de V.Alvarez i de Jesus M.LLorente amb el 206 proto, amb unes curses d'alló més entretingudes.

CLASSIFICACIÓ FINAL DIV I

A la Divisió III, victòria pe J.Carlos Barredo, per davant de Luis A.Muñoz i de  J.Rivas, en unes deslluïdes curses per la baixa inscripció.

CLASSIFICACIÓ FINAL DIV III ( TT's)

A la Divisió IV, la mer nutrida de la graella, amb un total de 55 inscrits, nova victòria per a un Jordi Puigvert que va estar intractable durant tot el cap de setmana,  per davant de Joan E.de Maria i de R.Quitian ens unes curses amb un altíssim nivell de pilotatge en les que qualsevol petit detall fa que es marquin les diferències.

CLASSIFICACIÓ FINAL DIV IV (Car Cross)

 

PRÈVIA CURSA

LLISTA INSCRITS

          

                                    

TORNAR