4 HRS. DE RESISTÈNCIA "AUTO HEBDO SPORT"
LLEIDA,  4 i 5 DE DESEMBRE DE 2.010

 

 

 

Els passats dies 4 i 5 de desembre, es va disputar la 10ª edició de les "4 hores de resisténcia Auto Hebdo Sport" al circuit de LLeida. Aquesta prova, que es disputa desde l'any 2.002, va servir per tancar la temporada off-road a Catalunya.

Finalment i degut a problemes de darrera hora, Tresina Sport hi va prendre part amb un sol equip, el qual va estar format per Antònia Martinez, Vicente de la Torre, Joan Soldevila i, a darrera hora, s'hi va afegir en David Boltà.

El dissabte a la tarda es varen disputar els entrenaments lliures i cronometrats, els quals ens varen servir per fer les darreres proves al peugeot 205 i per a buscar un bon lloc a la graella de sortida, classificant-nos en 7ena posició, un bon lloc per a sortir el diumenge.

Entrenaments cronometrats

El diumenge al matí es donava el tret de sortida a la cursa i era en Vicente de la Torre l'encarregat de pilotar el 205 els primers 45 minuts, portant un ritme ràpid i constant. Al pas per als primers 30 minuts, anava en 4a posició.

classificació a les 00h 30m

Al voltant dels 45', sería en David Boltà qui agafaría el relleu del peugeot 205 i li imprimia un bon ritme, situant-se en 3a posició quan es portava 1 hora de cursa.

classificació a les 01h 00m

A la segona part del relleu, en David patiria una topada amb un vehicle que es quedava aturat al bell mig de la pista, i al cap de unes voltes, els jutges de cursa el feien pujar a reparar els elements que sobresortien excessivament, perdent algunes voltes i baixant fins a la 11ens posició.

classificació a les 01h 30m

El tercer relleu l'agafaria Antònia Martínez, i es va mostrar molt competitiva, tot i que va haver d'aturar-se a box per a comprovar una possible avaria, perdent una mica de temps. Tot i amb això, aquesta primera hora i mitja de cursa tant ràpida, estava fent estralls entre els vehicles participants i, poc a poc, molts cotxes havien de parar a reparar o inclús abandonar la cursa per la duresa de la mateixa.

classificació a les 02h 00m

En aquest bucle, es va produir el tercer relleu i era el torn de Joan Soldevila, el qual, després de fer el repostatge de forma força ràpida, va optar per una conducció més pausada i enfocada a mantenir la mecànica del cotxe. Arribàvem a les 2h 30' en 8ena posició.

classificació a les 02h 30m

Durant aquest periple, no es varen produir gaires canvis a la classificació, i en Joan deixava el cotxe al relleu en 8ena posició, donant alguns símptomes de problemes a la carburació.

classificació a les 03h 00m

El següent relleu era per a en Vicente de la Torre, qui feia augmentar de nou una mica més el ritme del peugeot 205, que unit a algunes baixes que s'anaven produint, va pujar fins a la 4a posició provisional a manca de 1/2 hora per acabar la cursa.

classificació a les 03h 30m

El darrer relleu va portar a en David Boltà de nou a pista, agafant un ritme ràpid però sense arriscar gaire, conscient de que ens estàvem jugant la cursa. Tot anava perfecte fins que es va produir un "cop de teatre" quan, a manca de 14 minuts per acabar, un braç de suspensió es trencava quan rodàvem en 3era posició absoluta. És molt probable que aquest trencament es produís com a conseqüència de la topada dels primers compassos de la cursa.

classificació a les 04h 00m

Tot i amb això, donat que portàvem certa avantatja als participants que ens perseguien, ens varem classificar en 8ena posició absoluta i 3ers de la classe 1, un bon resultat tenint en compte que aquest peugeot 205 es va "construir" en poc mes de 3 setmanes.

classificació final oficial

classificació final per classes

Planning cursa

Volta a volta cursa

Prèvia cursa

 

 
TORNAR