CAMPIONAT DE CATALUNYA D'AUTOCRÒS

TÀRREGA, 28 de Juny de 2009

http://www.tresinasport.com

El passat diumenge dia 28 de maig es va disputar la cinquena prova puntuable del Campionat de Catalunya de autocross al circuit de Tàrrega. En aquesta ocasió, Tresina Sport hi va ser representada per en Vicente de la Torre, doncs en David Boltà no hi va poder acudir per problemes personals.

Es pot dir que va ser la cursa dels "segóns", doncs tant als entrenaments com a les semifinals i a la final va ser la posició que va ocupar, en una cursa que no va tenir gaire història.

Un cop més s'ha demostrat que Tàrrega és un circuit que no agrada als pilots (35 equips inscrits en total), i es pot dir que l'organitzador tampoc s'hi ha esforçat gaire, doncs ni tant sols hi havia megafonia, en una prova que pot haver vist per darrera vegada una cursa del Català d'autocros.

Adjuntem la crònica del diari Segre (www.segre.com) .

L'Escuderia Lleida va ser l'autèntica dominadora de la cinquena prova puntuable per al Campionat de Catalunya d'Autocròs, que es va celebrar ahir a Tàrrega, i en què van prendre part 35 equips. Fins a set vegades van aconseguir pujar al podi, incloent la victòria en la categoria Divisió II, on a més van copar l'escalafó. No obstant, no tot van ser victòries per a aquesta escuderia, ja que es van escapar dos categories, la reina -Car Cros- i la Divisió II-A.

En la Divisió Car Cross, el gran vencedor va ser el pilot de l'entitat lleidatana Autopassió, Jordi Puigvert, que, a les mans del seu Demon Car, va avantatjar en més de quatre segons Albert Montalbán i en més de vuit Marc Batlle, tots dos de l'Escuderia Lleida i amb un Speed Car Xtrm. Amb aquest triomf, Jordi Puigvert consolida el seu lideratge provisional al Campionat de Catalunya d'Autocròs.

El millor resultat de l'Escuderia Lleida es va produir en la Divisió II -per a turismes de fins a 2.000 cc-, on no van donar opcions als seus oponents i van copar el podi. Joan Salichs (Seat Ibiza) va donar una lliçó de pilotatge per imposar-se amb un avantatge de més de disset segons sobre els seus companys d'escuderia, Jesús Molas (Seat Ibiza), segon, i Jordi Costa (Opel Corsa), tercer.

L'única categoria que es va escapar als pilots de les escuderies lleidatanes va ser la Divisió II-A -per a turismes de fins a 1.600 cc-, tot i que ho va fer no sense presentar batalla. El Citroën Saxo de Marc Barcons, de l'Escuderia Garrotxa, va aconseguir fer vuit voltes al circuit de la capital de l'Urgell en un temps un segon inferior que el marcat pel Peugeot 205 de Vicente de la Torre (Esc. Lleida). Més lluny va quedar el Citroën Saxo de Joan Soldevila (Esc. Lleida), que va finalitzar en la tercera posició. Les altres dos escuderies lleidatanes participants, Mollerussa i Tàrrega -organitzadora de l'acte-, es van quedar sense podi.

Amb aquesta cursa s'acaba el primer bucle del Campionat de Catalunya, doncs la propera cursa es disputarà al remodelat circuit de Vidreres el proper 06.09.2009.

 
TORNAR