CAMPIONAT DE CATALUNYA D'AUTOCRÒS

SENTMENAT, 17 de Maig de 2009

http://www.tresinasport.com

El passat diumenge dia 17 de maig es va disputar la tercera prova puntuable del Campionat de Catalunya de autocross al circuit de Sentmenat, que acollia per tercera vegada una prova del Campionat Català de l’especialitat. Tal i com ja havíem avançat, varen ser en David Boltà i en Vicente de la Torre els pilots de Tresina Sport que hi prenien part.

Els entrenaments ja varen començar a marcar diferències, doncs la organització va decidir regar només a la primera màniga, amb lo que els participants que prenien part en aquesta, perdien força temps respecte als que sortien a les dues següents per culpa de lo lliscant que estava la pista, entre ells en David Boltà, el qual marcava el 8é millor temps. En Vicente de la Torre marcaria el tercer millor temps. La "pole" la marcava el rapidíssim pilot local "Quicu" Pèlachs.

A la primera semifinal, Bona sortida d’en David desde tercera fila de la graella i d’en Vicente desde la primera. En aquesta cursa es va confirmar que el peugeot 206 d’en David ja comença a funcionar bé i només resta acabar d’adaptar-se al cotxe, doncs lluitava amb pilots que acostumen a estar en posicions capdavanteres durant la cursa, entrant el 5ena posició. En Vicente de la Torre es col·locaria darrera d’en F.Pèlachs sense opcions d’avançar-lo, entrant en segona posició final.

A la segona semifinal, en David partia desde la segona fila de la graella però desde el costat més brut de la sortida, fet que li provocaria el ser avançat pels pilots de 3a fila de la graella i haver de lluitar per recuperar posicions, entrant de nou en 5ena posició. En Vicente tornava a sortir desde la 1era fila de la graella i veia com en M.Barcons, venint desde segona fila es col·locava líder, seguit d’en F.Pèlachs i ell en tercera posició, lloc que ja no abandonaria fins al final de la cursa.

A la final varen sortir a les mateixes posicions que a la segona semifinal amb idèntiques conseqüències, doncs en Vicente es col·locava tercer i en David tornava a perdre 3 posicions a la sortida, fet que condicionaria la resta de la cursa. Va estar lluitant amb en X. Crespi durant tota la màniga i, tot i que el ritme de cursa era més alt, no el va poder avançar, entrant en 7ena posició final i, tot i que no és un bon resultat, sortia molt satisfet pel bon funcionament del cotxe i pel ritme de cursa portat, fet que s’haurà de confirmar a la propera cursa de Mollerussa. Per la seva part, en Vicente va tornar a fer una bona cursa, tot i que l’objectiu de guanyar-la encara està en propietat de Marc Barcons, que segueix demostrant la seva superioritat cursa rere cursa, no donant opcions a ningú. A la final, entraria en 3era posició darrera de Barcons i d’en F.Pèlachs, cedint 4 punts més a la classificació general a favor de l'actual líder del Campionat.

Entre els Turismes de la DII (2000 c.c.), el domini de Joan Salichs (Seat Ibiza) en entrenaments i classificatòries fou aclaparador, només Munné i Crespí (Opel Corsa) se li acostaren. A la final Munné s’escapà sol, si bé no puntuava. Salichs anava a la seva i va ser el guanyador final, sense que Montaner (Renault 5), pogués fer-hi res. La lluita per tercer lloc la protagonitzaren Crespí (Corsa), Vilapana (VW) i Agustina (VW), que durant les vuit voltes van rodar molt junts, essent Crespí el vencedor.

Finalment en Car Cross Jordi Puigvert (Demon) i Marc Batlle (Speed Car Xtrm) sortiren al capdavant de la mànega final i de seguida es distanciaren uns metres de la resta de rivals, encapçalats per Albert Montalbán. Així aguantaren les posicions fins a la fi, creuant la meta en aquest ordre.

La propera cursa es disputarà els propers dies 6 i 7 de juny al circuit de Mollerussa i serà puntuable pel Campionat d'Espanya de l’especialitat.

Classificació final DIV Car Cross (Monoplaces) Classificació Campionat*
1. Jordi Puigvert Demon Car 6.05 1. Jordi Puigvert 70 Punts
2. Marc Batlle Speed Car Xtrm 6.06 2. Jordi Casas 47 Punts
3. Albert Montalban Speed Car Xtrm 6.11 3. Marc Batlle 46 Punts
4. Joan Benavides Speed Car Xtrm 6.15 4. Albert Montalban 31 Punts
5. Antoni Calm Demon Car 6.19 5. Albert Borras 27 Punts
Classificació final cursa  DIIA - 1600

Classificació Campionat*

1. Marc Barcons Citroën Saxo 6.41 1. Marc Barcons 73 Punts
2. Francesc Pelachs Citroën Saxo 6.42 2. Vicente La Torre 53 Punts
3. Vicente La Torre Peugeot 205 GTI 6.44 3. Joan Soldevila 39 Punts
4. Joan Soldevila Citroën Saxo 6.45 4. Albert Gutiérrez 34 Punts
5. Eduard Rubio Honda Civic 6.52 5. David Bolta 26 Punts
Classificació final DII 2000 Classificació Campionat*
1. Joan Salichs Seat Ibiza 8.10 1. Joan Salichs 77 Punts
2. Marc Montaner Renault 5 8.20 2. Marc Muntaner 39 Punts
3. Xebi Crespi Opel Corsa 8.26 3. Jordi Nualart 36 Punts
4. Albert Vilaplana VW Golf 8.27 4. Xavier Crespi 32 Punts
5. Xavier Agustina VW Golf 8.27 5. Ramón Oliver 22 Punts

*Classificació provisional a l’espera dels resultats oficials

PRÈVIA CURSA

 
TORNAR