CAMPIONAT D'ESPANYA I DE CATALUNYA D'AUTOCRÒS
MOLLERUSSA, 6 i 7  de Juny de 2009
http://www.tresinasport.com

 

Els passats 6 i 7 de juny de 2.009 es va disputar la 4ª prova puntuable pel Campionat de Catalunya de autocross al circuit "Parc de la Serra" de Mollerussa. En aquesta ocasió, també va ser puntuable pel Campionat d'Espanya de la especialitat. Una vuitantena d'equips varen donar un bon espectacle al llarg de tot el cap de setmana.

Tresina Sport hi va acudir amb els seus dos representants, en Vicente de la Torre i en David Boltà, els quals varen tenir una actuació força dispar durant els dos dies de competició.

El dissabte a la tarda es donava el tret de sortida amb els entrenaments i, com sempre, es varen fer dos grups amb diferent sort, doncs al primer grup sel's hi regaria molt més el circuit que no pas al segón. En Vicente va sortir al primer grup i un "trompo" a la segona volta va fer que se li parés el cotxe, amb la mala sort de que ja no va poder arrencar. En David, que va sortir a la segona sèrie, marcaría el 3er millor temps.

RESULTATS ENTRENAMENTS

A la primera màniga, en David Boltà va acabar en 4a posició darrera d'en Joan Serrat, al qual no va poder passar tot i atrapar a la darrera volta. En Vicente de la Torre, sortint de la darrera posició de la graella, va entrar 6é a la mateixa sèrie, remuntant 3 posicions.

RESULTATS 1ª MANIGA

El diumenge al matí es va disputar la segona màniga, a on la sort no va acompanyar gaire als pilots de Tresina Sport, doncs el cinqué lloc aconseguit per en David Boltà, se li ha de sumar l'abandonament d'en Vicente per el trencament d'una transmissió.

RESULTATS 2ª MANIGA

Donat el nombre de cotxes participants es va d'haver de fer una "repesca" ó "final B" a la qual accedien els pilots classificats a partir del desé lloc. En David va entrar a la final directament però en Vicente va haver de disputar-la. Sortint des del darrera de la graella, va començar molt bé i ben aviat es va col·locar en 4ª posició, però un inoportú "trompo" va fer que perdés l'estela del tercer participant, i ja li va ser totalment impossible classificar-se per a la final, doncs només hi accedíen el 1er i 2ón classificat. Aquesta va ser la cloenda d'un cap de setmana molt complicat per a en Vicente de la Torre, que veu com en Joan Soldevila l'avança a la classificació del Campionat de Catalunya.

RESULTATS FINAL B

La final, amb dotze vehicles en pista i en David sortint desde la tercera fila de la graella, es presentava molt complicada donat l'alt nivell dels equips que hi varen pendre part. Tot i amb això, va realitzar una sortida molt bona i a la quarta corva es situava en segona posició, lloc que perdería ben aviat per culpa d'un "trompo". Després, s'incorporaría en 5ena posició i poc després es tornaría a col·locar en 4a posició, avançant a en Xevi Crespi. Tot i cometre força errades durant la cursa, va poder entrar en aquesta 4a posició, un bon resultat tenint en compte el punt de partida i, sobretot, les bones sensacions que li comença a donar el peugeot 206. La cursa va ser guanyada per M.Barcons, seguit d'en J.Serrat i de J.Soldevila en 3era posició.

RESULTATS FINAL A

Val a dir que, un cop més, el criteri que es segueix per a regar els circuits no té ni cap ni peus ni cap criteri, doncs mentre els vehicles 4x4 aixecaven pols a dojo, els mes "petits" (1.600cc), havíen de "nedar" entre el fang, provocant nombroses topades, trompos i altres incidents que no són propis d'una final del Campionat d'Espanya.

Classificació Campionat Catalunya
1. Marc Barcons 95 Punts
2. Joan Soldevila 56 Punts
3. Vicente La Torre 53 Punts
4. Albert Gutiérrez 44 Punts
5. David Bolta 40 Punts

A la divisió I, victòria pel galleg Pablo Antelo i el seu imponent Mitsubishi Evo, per davant de S.Fugardo (peugeot 306 T-16) i de A.García (NIssan 350Z)

RESULTATS DIVISIÓ I

A la Divisió II, nova victòria per a en Joan Salichs (seat ibiza) que, un cop més, no va donar cap opció als seus rivals durant el cap de setmana, seguit de J.Munné (seat ibiza) i de J.Costa (opel corsa).

RESULTATS DIVISIÓ II

 A la reapareguda Divisió III, victòria per Luis A.Muñoz (formula Nitokar), seguit de A.Vadillo (Gembo PRV) i de Delfí Lahoz (Speed car TTR).

RESULTATS DIVISIÓ III

A la competidissima Divisió IV, i després d'alguns incidents durant el cap de setmana per l'excés de fogositat d'alguns pilots, es va disputar una bona final que va ser guanyada per a en Jordi Puigvert (Demon car), seguit d'en A.Montalbán (Speed car XTRM) i del basc Ibai Iglesias (Nitokar evo II), després d'una gran i disputada final.

RESULTATS DIVISIÓ IV

PRÈVIA CURSA

LLISTA INSCRITS

 

TORNAR