www.tresinasport.com
 

COPA CATALANA DE RESISTÈNCIA OFF-ROAD

MOLLERUSSA, 3 DE MAIG DE 2.009

 

El passat diumenge 3 de maig de 2.009  es va disputar la tercera prova puntuable per a la Copa Catalana de resistències off-road al circuit de Mollerussa. Un dia calurós va acompanyar als 17 equips inscrits que varen competir en un circuit força trencat degut a la inundació patida pel trancament d'un embassament proper al traçat uns dies abans de la cursa.

Tresina Sport hi va pendre part amb 1 equip, el format per  David Boltà i Antònia Martinez, la qual es disposava a disputar la seva segona cursa. l'equip que habitualment formen l'Oriol Gel i en Marc VIlanova no hi varen poder pendre part per motius personals, i l'equip dels germans Margarit tampoc hi varen pendre part per manca de temps per reparar el seu opel corsa, accidentat a la passada cursa de Masquefa.

Recordem que la resistència té una durada de 3 hrs i un dels requisits bàsics és que hi ha d’haver un mínim de 2 pilots per equip, els quals no podran conduir un temps superior a 50 mitus seguits.

La sortida de la cursa es va fer per ordre de la classificació de la Copa Catalana de Resisténcia. Així doncs, en David Boltà iniciava la cursa en la 4a posició i es col·locava tercer a la 1ª volta. Va anar rodant a un bon ritme i només va apretar, i de valent, quan en Joan Serrat se li va acostar, amb el qual va mantenir una bonica lluita fins que, un cop va ser superat, va tornar a baixar el ritme per  a mantenir la mecànica. Quan ja havía complert el temps de conducció, entrava en acció l'Antònia Martínez, la qual va seguir sorprenent als assistents per la seva progressiva evolució. Amb un pilotatge cada vegada més consistent, mantenía la posició i només l'aparició de la cisterna d'aigua per a regar el circuit va fer que afluixés el ritme, adaptant-se ràpidament a un circuit molt relliscós que l'obligava a fer una conducció més "fina".

CLASSIFICACIÓ PARCIAL:  1 HORA DE CURSA

L'Antònia va conduïr el peugeot 205 fins a la meitat de la cursa i l'equip Tresina Sport només es va veure superat per l'equip d'en Joan Serrat i M.Jiménez, fet que evidencia el bon ritme mantingut per la pilot Sesrovirenca.

CLASSIFICACIÓ PARCIAL:  1´5 HORES DE CURSA

El tercer bucle feia retornar a en David a la pista i ben aviat s'adonava que havíen realitzat una mala previsió de la gasolina, doncs el peugeot 205 "fallava" en determinats punts del circuit per manca de benzina. Coneixedor d'aquest fet, va afluixar el ritme per portar el cotxe fins al darrer canvi de pilot sense ensurts, rodant gran part del bucle en solitari intentant gastar el mínim de benzina possible. Tot i amb això i donat als problemes que teníen alguns equips, barrejat amb algun canvi de pilots, s'enfilaven fins a la segona posició provisional de la cursa.

CLASSIFICACIÓ PARCIAL:  2 HORES DE CURSA

Així doncs es va arribar al darrer canvi, al qual també es va fer el repostatge de gasolina, i l'Antònia sortia amb la premisa d'acabar la cursa, conservant al màxim possible la mecànica. Un cop tots els equips havíen fet el darrer canvi de pilot, i a manca de 1/2 hora per acabar la cursa, la classificació estava així:

CLASSIFICACIÓ PARCIAL:  2´5  HORES DE CURSA

Durant aquest període, es va veure a l'Antònia amb una conducció molt agressiva, cada vegada més ràpida fent, fins i tot, algún avançament a d'altres pilots que al principi de cursa no podía seguir. Aquest fet li va comportar un parell d'ensurts per un excés de fogositat, tot i que els va saber "arreglar" molt bé. El líder fins al moment, l'equip "Team TDI", va patir un problema mecànic a manca de 20 minuts per acabar la cursa i va haver de ser remolcat, perdent tota la ventatja, tot i que es va poder reincorporar, i ho va fer en 4ª posició, just al darrera de l'Antònia però amb 1,5 voltes de ventatja i pilotat per el rapidíssim Joel Guerrero.

La calor va fer que les darreres voltes se li féssin molt llargues per culpa de la deshidratació, però va poder portar el peugeot 205 fins a l'arribada i el 4art classificat, tot i desdoblar-se 1 volta, no va poder atrapar a la Antònia. Així doncs l'equip Tresina Sport va entrar en 3era posició absoluta i 1er classificat de la dvisió IIA (vehicles fins a 1.600c)!!!, aconseguint un altre éxit i les felicitacions a l'Antònia pel seu excel·lent pilotatge i valentía.

ALGUNES IMATGES DE LA CURSA

Antonia rodant en grup           seqüéncia Antònia revolt nº 4    1      2       3            Antònia fent "acrobàcies"

David rodant en fang                  Antonia a l'acabar la cursa       Felicitació Regidor Esports Mollerussa

Pòdium Divisió IIA (fins a 1.600cc)                     Pòdium General "scratch"      

Equip Tresina Sport (i fidels seguidors)

La propera cursa es celebrarà el proper diumenge dia 31.05.2009 al circuit de Alguaire.

CLASSIFICACIÓ FINAL CURSA

LLISTA D'INSCRITS

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL DEL CAMPIONAT

 

TORNAR