www.tresinasport.com
 
 

 

 

El passat divendres dia 10 d'abril de 2.009,  es va disputar la XIII cursa de resisténcia al circuit "La Pedrosa" de la veïna localitat de Masquefa, després d'haver-se suspès el passat dia 29 de març per la pluja. En aquesta ocasió, va ser puntuable per a la Copa Catalana de resistències off-road.

Tresina Sport hi va pendre part amb 2 equips i amb la important novetat del debut de Antonia Martínez, fent parella de relleu amb en David Boltà. l'equip que habitualment formen l'Oriol Gel i en Marc VIlanova no hi varen poder pendre part per problemes mecànics, tot i encapçalar la classificació provisional del Campionat.

Recordem que la resisténcia té una durada de 3 hrs i un dels requisits bàsics és que hi ha d'haver un mínim de 2 pilots per equip, els quals no podràn conduir un temps superior a 50 mitus seguits.

La sortida de la cursa es va fer per ordre de la classificació de la Copa Catalana de Resisténcia, fet que va relegar força enrera els dos equips de Tresina Sport. Durant els primers 50 minuts, els pilots encarregats de pilotar varen ser en David Boltà i en Ivan Margarit, els quals varen imposar un bon ritme sense cap tipus d'incident, tot i el fort aiguat qua va caure durant el primer "bucle". Tot just quan la Antònia i en Xavier agafaven el relleu, les condicions es complicàven encara més per la constant pluja que no parava. Tot i amb això, en Xavier Margarit impressionava amb el gran ritme de cursa que portava i l'Antònia cada vegada anava més ràpid, en uns temps similars a la resta dels equips i amb un domini del seu peugeot 205 molt bo, amb constants derrapatges que la feien treballar de valent al volant.

Durant aquest segón bucle, en Xavier Margarit patiria una avaría mecànica al seu opel corsa que el deixava aturat al mig de la pista, fet que va provocar que un altre vehicle l'impactés fortament pel darrera deixant el cotxe molt malmès, fet que, posteriorment, l'obligaría a abandonar la cursa.

En David Boltà agafava el relleu a l'Antònia que, a mitja cursa, manifestava que s'ho estava passant "bomba", un cop ja superats els lògics nervis de l'inici. Durant aquest tercer bucle, en David trepitjava més fort l'accelerador i feia constants avançaments, tot i la reiterada aparció del "safety car", el qual va tenir una acutació impecable, juntament amb els comisaris de cursa que, una vegada més, han demostrat que a Masquefa és a on millor s'organitzen les curses.

El darrer relleu deixava a l'Antònia amb pista per davant i sortia amb la directriu d'acabar la cursa, objectiu que l'equp s'havia marcat a l'inici de la cursa i així ho va fer, tot i un parell d'impactes d'altres vehicles que la varen fer pujar a un talús i un "trompo" a final de recta. Tot i amb això va poder acabar la cursa i va entrar el peugeot 205 al parc tancat, rebent les felicitacions de tot l'equip i d'altres pilots.

Es sabía que estàven circulant a la 9ena posició durant la darrera mitja hora de cursa, però l'auténtica sorpresa saltava a l'entrega de premis, quan anunciaven el podi de la classe 1 (fins a 1.600cc), doncs proclamàven com a guanyadors de la classe 1 a en David Boltà i a l'Antònia Martínez !!!!!! aquest fet va fer explotar d'alegria a tot l'equip enmig de la satisfacció de tots, desde els acompanyants (que no varen ser pocs), passant per el preparador del cotxe (Gràcies Oriol!!!) i com no, de la parella David i Antònia que no s'ho acabaven de creure.

En resum, una cursa que va tenir dues vessants, una, l'abandonament prematur de l'Ivan i d'en Xavier Margarit, i l'altre, la victòria de classe 1 i 5ena posició final de la general d'en David i Antònia, posició que podía haver-se millorat fins al segón lloc si no haguéssin sofert una penalització de 3 voltes.

No volem deixar d'esmentar, una vegada més, la magnífica organització de la gent de la Escudería Gas a Fons Masquefa (www.gasafons.com) per la seva gran tasca, una organització gairebé perfecte, que varen saber convertir una cursa que podía haver estat caótica per la pluja en una cursa a on gairebé tothom s'ho va passar d'alló més bé gràcies a la gran organització i constant control dels "banderes", directors de cursa i tota la gent que tant bé treballen cada vegada que hi ha una cursa.

La propera cursa es celebrarà el proper diumenge dia 03.05.2009 al circuit de Mollerussa.

CLASSIFICACIÓ FINAL CURSA

CLASSIFICACIÓ PROVISIONAL COPA CATALANA RESISTÈNCIA

LLISTA D'INSCRITS

PRÈVIA CURSA

NOTÍCIA CURSA

TORNAR