CAMPIONAT D'ESPANYA D'AUTOCRÒS
ARTEIXO, 16 i 17 d'Agost de 2008
http://www.tresinasport.com

 

Els passats 15 i 16 d'Agost de 2.009 es va disputar la 4ª prova puntuable pel Campionat de Espanya de autocross al magnífic circuit de Arteixo (Galícia). En aquesta ocasió, Tresina Sport hi va ser representada pel pilot Vicente de la Torre, el qual acudia a la cita després d'haver realitzat molt bones curses al Campionat de Catalunya, tot sabent que és una prova en la qual hi acudeixen els millors pilots estatals i a on és molt difícil treure'n un bon resultat.

Recordem que es disputen les curses en 5 categories ó divisions, la IIA (vehicles fins a 1.600cc), la Divisió II (Vehicles fins a 2000cc), la Divisió I (vehicles de mes de 2.000cc i sobrealimentats, els autèntics monstres de l'autocross), la recuperada Divisió III (reservada a monoplaces) i la sempre disputada i competida Divisió IV o car cròss, amb monoplaces amb motor de motocicleta de fins a 600cc.

Aquesta prova va comptar amb la presència de pilots de reconegudíssim prestigi con Dani Sordo (pilot del mundial de rallys), En "Nani" Roma, en Sergio Vallejo, un hios`toric dels rallyes d'asfalt del Nacional i d'altres pilots de reconegut prestigi que va fer que desfiléssin pel circuit d'Arteixo més de 10.000 persones durant tot el cap de setmana.

El divendres a la tarda es varen realitzar les verificacions administratives i tècniques a un pavelló situat al centre de la població, al qual hi varen acudir centenars de espectadors, fet que va impressionar força al nostre pilot.

El dissabte al matí, un cop posicionats al circuit, en Vicente va procedir a inspeccionar el circuit, coneixedor que els entrenaments són importantíssims de cara a les classificatòries. A la tarda, es donava el tret de sortida a la cursa amb els entrenaments classificatoris i, després dels 8 minuts d'entrenaments cronometrats, en Vicente es situava a la meitat de la classificació marcant el 11é millor temps. La "pole position" va ser per al Lleidatà Joel Guerrero, el qual va marcar un temps impressionant en un circuit a on mai abans havia competit.

RESULTATS ENTRENAMENTS

A la primera màniga, la mala sort va fer que en Vicente, que era espectador de les constants topades entre J.M.Blanco i en Xevi Crespi, es va trobar amb la volcada del pilot Català al qual no va poder esquivar i va colpejar, trencant el radiador del peugeot 205.

RESULTATS 1ª MÀNIGA

El diumenge al matí es va celebrar la segona màniga de la cursa. En Vicente sortia desde la darrera fila de la graella, fet que el condicionaría molt, doncs la competitivitat de la majoría de participants és molt alta i no és gens fàcil avançar, fet que va fer que només pogués quedar en 7ena posició.

RESULTATS 1ª + 2ª MÀNIGA

Aquests resultats varen enviar directament a en Vicente a la "repesca", màniga que es disputa entre els pilots no classificats per a la final i d'on es classifiquen els 3 primers. Després de realitzar una bona sortida, al cap d'unes voltes, en Vicente notava el fort impacte d'un pilot pel darrera i feia una virolla que l'endarreria fins a les últimes posicions. Va intentar remuntar però només va poder arribar en 5ena posició, fet que, automàticament, no li permetia entrar a la final.

Segons les paraules d'en Vicente de la Torre..."Ha estat un cap de setmana molt complicat, en primer lloc, per el desconeixement del circuit, els incidents de cursa que he tingut, la competitivitat al límit del reglament de varis pilots, tot i que em quedo amb una molt bona experiència de haver pogut disfrutar d'aquest ambient del motor, competint davant de tanta gent".

RESULTATS FINAL "B"

A la final, la primera posició ha estat per a Angel Pérez –Autocross Arteixo/Citroen Saxo-, segon Marc Barcons –Esc. La Garrotxa/Citroen Saxo- i tercer Joel Guerrero –Esc. Lleida/Peugeot 205-. Joan Serrat -Esc. Lleida/Peugeot 106- s'ha classificat en la cinquena posició.
 

RESULTATS FINAL

A la resta de categoríes, el resultats varen ser:

Divisió I    En Divisió 1, Nani Roma, ha dominat la sessió qualificativa amb un temps de 55,139, seguit de Vidal i Antelo. La primer mànega se l'ha adjudicat Roma, per davant de Vidal i Salvador Fugardo. En la segona mànega, Antelo ha estat primer, segon Caride i tercer Salvador Fugardo. En la final Salvador Fugardo –Esc. Mollerussa/Peugeot 306- ha aconseguit la victòria, Francesc Gutiérrez –PCR Sport/Citroen C2- s'ha situat segon i Leoncio Lorenzo –ARJ Motorsport/Seat Leon- s'ha situat tercer.
.

Divisió II     Nova victòria de Joan Salichs, el qual es va veure afavorit per l'abandonament del rapidíssim pilot local S.Cancela, seguit en la segona plaça de Alberto Enriquez –Esc. Zamora/Opel Astra- i la tercera plaça del podi l'ha aconseguit Xavier Agustina –Esc. Lleida/Opel Kadett-. Cal destacar la meritòria cinquena posició de Jesús Jiménez -Esc. Lleida/Seat Ibiza-, enla seva primera participació a Arteixo.
 

Divisió III       la sessió qualificativa se l'ha adjudicat el pilot d'Escuderia Lleida Juan C. Barredo, amb un temps de 54,553, la segona plaça ha estat per a Iglesias i la tercera per a Pascual. La primera mànega se l'ha adjudicat Pascual, segon s'ha situat Fernández i tercer Barredo. La segona mànega ha estat per al portugués Couceiro, seguit de Fernández i Iglesias. En la final, primer ha estat Pablo Fernández –Esc. Lugones/Fórmula BMW-, segon s'ha situat Felix Iglesias –Esc. Lugones/Fórmula MRC- i la tercera plaça se l'ha adjudicat Couceiro –Esc. Couceiro/Fórmula Toniauto-.
 

Divisió IV    A la categoria Car Cross, i com ve sent habitual, s'ha tornat a veure el màxim espectacle durant tot el cap de setmana amb infinitat de sèries tant en entrenaments com en les mànegues classificatòries que ens han deparat un espectacle amb tots els luxes. En la sessió qualificativa es va imposar el pilot d'Escuderia Lleida Marc Batlle amb un temps de 53,472, per davant de Sergio Bello i Santos. La primera mànega va ser per a Sergio Bello, qui va marcar la primera posició per davant de Puigvert i Mosquera, segon i tercer respectivament, i en la segona mànega, Jordi Casas va aconseguir la primera plaça per davant de Sánchez i Dani Sordo. Un cop disputada la final i resolts tots els incidents d'ordre esportiu, Sergio Bello -Autocross Arteixo/Speed Car- va aconseguir la primera posició, seguit dels pilots d'Escuderia Lleida Jordi Casas -Demon Car- i Albert Montalban -Speed Car

LOCALITZACIÓ CIRCUIT

 

TORNAR