www.tresinasport.com
 
 

 

 

El passat diumenge dia 31 de maig de 2.009,  es va disputar el quart "meeting" puntuable per a la Copa Catalana de resistències off-road al circuit del "Sagrat Cor" de la vila d'Alguaire.

Tal i com ja vàrem avançar, Tresina Sport hi va acudir amb dos equips, els formats per Oriol Gel i Marc Vilanova i el de la parella Antònia Martinez-David Boltà.

El circuit d'Alguaire ha estat remodelat i creiem que encertadament, si aconseguissin arranjar bé la pista, doncs ben aviat va començar a cedir, sobretot al revolt de final de recta a on es va haver "d'inundar" degut a la desproporcionada quantitat de pols que posava en perill el desenvolupament de la cursa. Un altre fet criticable és la poca atenció que es posa al vehicles que adelanten amb bandera groga en pista. A algun pilot del nostre equip li ho van fer fins a 6 ó 7 vegades i no va haver-hi cap tipus de penalització per aquest fet.

La sortida es va fer per ordre de la classificació de la Copa Catalana de resistències, així doncs, en D.Boltà sortia en 4a posició i l'Oriol Gel en 6ena. Durant la primera mitja hora en David es va mantenir en 5ena posició, seguit d'en Oriol Gel.

Classificació provisional a les 00.30 hrs.

En aquest segón bucle a on va começar a pilotar Antònia Martinez, el cotxe va començar a tenir problemes de carburació degut a la gran qauntitat de pols que hi va haver al circuit durant la 1era mitja hora, fet que condicionava, i molt, el pilotatge del peugeot 205. A l'altre equip, em Marc Vilanova agafava el relleu i seguia amb un bon ritme de cursa en 7ena posició provisional

Classificació provisional a les 01.00 hrs.

El tercer bucle va ser dur per als dos equips de Tresina Sport, doncs l'impacte de la roda dreta d'Antònia en un forat, va fer desllantar i torçar la direcció del peugeot 205, el qual es tornava inconduïble i va fer el que va poder fins a arribar al canvi de pilot. En Marc Vilanova entregava el 205 a l'Oriol sense incident remarcables.

Classificació provisional a les 01.30 hrs.

El quart bucle va ser fatídic per als dos equips, doncs en David Boltà detectava que, a part de portar una roda "torta", es quedava sense frens per a la resta de cursa, fet que li va condicionar, evidentment, la conducció. L'Oriol Gel, quan ja acabava el seu relleu, en un dels revolts del circuit, es sortia de la traçada després de que haguéssin regat el circuit. Quan intentava retornar a la pista, rebía l'impacte d'un altre vehicle que li arrancaría una roda, fet que els va fer abandonar prematurament la cursa.

Classificació provisional a les 02.00 hrs.

Després de fer el darrer relleu, només quedava l'equip Tresina Sport 1 amb Antónia Martinez als comandaments del malmès peugeot 205, amb la direcció molt "tocada", amb el motor fallant com una cafetera i sense frens. Sens dubte es tractava d'una situació molt complicada per la pilot Sesrovirenca que, poc a poc es va anar adpatant com va poder al cotxe.

Classificació provisional a les 02.30 hrs.

Per si estava poc complicat, a manca de mitja hora varen fer una gran regada al circuit, que unit a l'estat del cotxe, obligava a Antònia a fer "equilibris" a la pista, però s'en va sortir molt bé, tot i les limitacions del cotxe, va poder rodar a un ritme més que acceptable. Cal esmentar la conducció antiesportiva de l'equip nº45 "gas travat" que va colpejar en repetides ocasions davant la impassivitat dels jutges de pista.

Classificació Final a les 03.00 hrs.

Donada la duresa de la prova, varen ser molts els equips que varen acabar molt retrassats ó, senzillament, no varen acabar. Per aquest motiu, tot i els problemes patits durant la cursa, en David Boltà i Antònia Martinez varen acabar el 2ona posició de la categoria 1.600cc i en 9ena posició final, fet que fa pujar a en David fins a la 7ena posició de la classificació general del campionat i a Antònia Martinez fins a la 10ena. En Oriol Gel i en Marc Vilanova, tot i no acabar, varen poder agafar uns punts que els fan pujar fins a la 15ena i 16ena posició respectivament.

Classificació provisional Copa Catalana

Prèvia cursa

TORNAR